Vieglākai ikdienai: lietas, kuras uzglabāt saldētavā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Parasti saldētavā ir ierasts uzglabāt pārtikas produktus, ledu un dažkārt arī kādu ļoti grādīgu dzērienu, tomēr tās vēsums par labu nāks dažiem saimniecības piederumiem vai pat ēdieniem, kuriem tur šķietami nevajadzētu atrasties.

Parasti saldētavās atradīsi gaļu, picas, ledus gabaliņus un vecmāmiņas lasītās ogas, bet te var droši uzglabāt arī pavisam neierastas lietas ar mērķi atvieglot sev ikdienu vai paildzināt šo priekšmetu dzīvi. Lūk, dažas lietas, kuras ir pat ieteicams likt tieši saldētavā.

Vistas buljons

Nākamreiz, kad vāri vistas zupu, ielej nedaudz vistas buljona ledus gabaliņu veidnēs un liec saldētavā. Šādā veidā pagatavosi savus buljona kubiciņus, kurus varēsi piemest, gatavojot pastu, zupas vai mērces.

Foto: Unsplash

Baterijas

Ja galda atvilktnē glabājas liekas baterijas, tās ir ieteicams ielikt saldētavā, tādējādi pagarinot to dzīvi. Jāteic, ka sārma baterijām aukstums diži neko nemainīs, taču niķeļa-metālhidrīda un niķeļa-kadmija baterijām šis triks patiesi būs iedarbīgs. Šīs baterijas ik dienas minimāli pašas no sevis izlādējas, savukārt aukstums šo procesu palēnina.

Zaļumi

Papildini maltītes ar svaigiem zaļumiem visu cauru gadu. Vienkārši sasaldē dārza labumus – rūpīgi nomazgā, sakapā un saliec atsevišķās kārbās. Lai zaļumi saglabātu izteikto garšu, pirms saldēšanas nedaudz tos apsmidzini ar olīveļļu vai rapšu eļļu.

Zirņi

Pēc zirņu novākšanas tos ir vērtīgāk nevis sakaltēt, bet sasaldēt. Pirmkārt, tie noderēs ēdiena pagatavošanai, otrkārt, auksti zirņu maisi ir perfekta komprese, ja gadās satraumēties. Ziņu maiss ideāli pieguls satraumētajai ķermeņa daļai un pakāpeniski izdalīs vēsumu.

Foto: Unsplash

Cepumu mīkla

Ja, gatavojot cepumus, ir gadījies pagatavot par daudz mīklas, to vari sasaldēt nākamajai reizei. Sadali mīklu nelielās bumbiņās, tās rūpīgi izkārto plastmasas kārbā un uzliec tai vāku. Nākamreiz, kad gribēsies kaut ko saldu, saliec cepumu bumbiņas uz cepešpannas un liec cepeškrāsnī.

Vīns

Ja pēc vakariņām pāri ir palicis vīns, to var saliet ledus kubu veidnēs un sasaldēt. Nākamreiz, kad gatavosi risoto, mērces, sautējumus vai ko citu, kam nepieciešams vīns, atliks vien izņemt no saldētavas ledus kubiņus, nevis speciāli atvērt jaunu vīna pudeli.

Pārtikas plēve

Dažkārt pārtikas plēvei ir ārkārtīgi grūti atrast malu, tā līp kopā un tās pārgriešana var izvērsties par īstu murgu. Taču, aukstumā glabāta, plānā plēve kļūst mazāk līpoša. Tas gan netraucēs pārtikas ietīšanu – to attinot, plēve ļoti ātri sasils un atkal kļūs līpoša.  

Foto: Unsplash

Sveces

Pirms dedzini sveci, ieliec to saldētavā uz veselu diennakti. Vasks aukstumā kļūs vēl cietāks, kas nozīmē, ka sveces degšana krietni paildzināsies. Tas pats attiecas uz svecēm, kas jau ir padedzinātas, un sveču traukiem, kuros jau ir izdedzinātas sveces – cietāku vasku būs vieglāk izkasīt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu