Juris Kaukulis: būt vecākiem ir duets, nevis solo. Bērni ir tas, kā dēļ ir vispār vērts dzīvē kustēties

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

“Ja vētra ir jaunajā cilvēkā (bērnā), tad tevī viņa nav vajadzīga, jo tev ir jābūt tam, kurš to nomierina," sarunā ar Radio TEV Supertēti – mūziķi Juri Kaukuli uzzini, kā mijiedarbojas ģimene un mūzika, kādas kulinārijas prasmes ir Jurim un kā viņš izprot vētras jaunajos cilvēkos. 

"Bērni ir lieli cilvēki jau kopš piedzimšanas un paši zina savu izvēlēto ceļu. Es nekādā gadījumā nestāvu ceļā ar ceļa zīmēm - stop vai tikai šajā virzienā," par bērniem stāsta Juris. 

Kad Jurim jautā, ko viņš kā tēvs ir mācījies no savas pieredzes, viņš atbild: "Ja sāktos viss no sākuma un

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Juris Kaukulis (@juriskaukulis) on

 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Juris Kaukulis (@juriskaukulis) on

es atkal kļūtu par tēvu, es noteikti izietu kursus, ko toreiz neizdarīju. Tas ir šoks. Es tad būtu vairāk sagatavots tam, kas notika.

Domāju, ka ne tikai mātei, bet arī tēvam nopietni ir jāpievēršas sagatavošanās procesam. Tā ir dueta spēle, tas nav nekāds solo."

"Bērni ir tas, kāpēc mēs dzīvojam un ir vērts kustēties," uzsver Juris.

Ko bērni ir iemācījuši? "Dzīvojot ģimenē, es esmu iemācījies ieklausīties. Pirms tam klausījos, bet neko nedzirdēju. Dzīvot barā - tas ir jāprot. Tā ģimenē rodas vajadzīgie posmi. To esmu iemācījies, un to arī es izbaudu," uzsver Juris. 

"Būt tēvam nav tikai atbildība, ka tev ir, vecīt, jānopelna vairāk. Tie ir prieka brīži, ka tu sajūti to atgriezenisko saiti, ka kaut kas pie tevis ir atnācis atpakaļ," secina Kaukulis. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu