Tihanovska par Putina un Lukašenko tikšanos: "Žēl, ka izvēlējāties dialogu ar uzurpatoru, nevis tautu" (32)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Svetlana Tihanovska
Svetlana Tihanovska Foto: EPA/Scanpix

Baltkrievijas opozīcijas seja Svetlana Tihanovska dienā, kad Aleksandrs Lukašenko dodas uz Sočiem, vērsusies pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina ar šādiem vārdiem: "Man žēl, ka esat nolēmis veidot dialogu ar uzurpatoru, nevis ar tautu."

"Vēlos Vladimiram Putinam atgādināt, lūk, ko: lai arī kādus lēmumus jūs Sočos pieņemtu vai par ko vienotos, tam nebūs likuma spēka. Jaunā valdība pārskatīs visas vienošanās, kas parakstītas ar neleģitīmo Lukašenko. Tāpēc, ka vēlēšanās Baltkrievijas tauta neizrādīja uzticību un atbalstu Lukašenko. Man žēl, ka esat nolēmis veidot dialogu ar uzurpatoru, nevis ar tautu."

Sākumā Lukašenko paziņojumā tika nodēvēts nevis par uzurpatoru, bet gan par diktatoru, taču vēlāk šī nianse tekstā tika izmainīta.

Pirmdien, 14.septembrī, būs Putina un Lukašenko pirmā tikšanās pēc 9.augusta vēlēšanām. Pēc vēlēšanām, kurās par pārliecinošu uzvarētāju tika pasludināts Lukašenko, neskatoties uz liecībām par daudziem un rupjiem pārkāpumiem, Baltkrievijā sākās plaši protesti.

Kremlis jau paziņojis, ka tikšanās laikā nenotikšot nekādu dokumentu parakstīšana un nebūs arī kopīga preses konference.

Putina un Lukašenko tikšanās laikā tiks pārrunāti abu valstu tālākas integrācijas plāni, kā arī galvenie tirdzniecības un enerģētikas projekti, norādījis Kremlis.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu