"Sveiki, te Navaļnijs": pirmais Krievijas opozicionāra paziņojums kopš saindēšanas (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: instagram.com/navalny

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, kurš pēc saindēšanas ārstējas Berlīnes klīnikā “Charite”, ievietojis sociālajā tīklā attēlu un īsu uzrunu. Tas ir pirmais Navaļnija publiskais paziņojums kopš saindēšanas. 

“Sveiki, te Navaļnijs. Ilgojos pēc jums. Es joprojām neko nemāku, tomēr vakar spēju visu dienu elpot pats. Pilnībā pats. Nekādas ārējas palīdzības, pat vienkāršāko ventili kaklā neizmantoju. Ļoti patika. Pārsteidzošs, daudzu par maz novērtēts process. Rekomendēju,” raksta Navaļnijs. 

Viņš arī ievietojis attēlu, kurā viņš redzams slimnīcas gultā. Ar viņu kopā ir Navaļnija sieva Jūlija un viņu bērni Zahars un Darja.

Kā otrdien apliecināja Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša, Navaļnijs pēc ārstēšanās Vācijā atgriezīsies Krievijā.

"Man visu rītu raksta žurnālisti un vaicā, vai tiesa, ka Aleksejs plāno atgriezties Krievijā. Es saprotu šī jautājuma iemeslu, tomēr man šķiet dīvaini, ka kāds varētu domāt savādāk. Vēlreiz apstiprinu visiem - nekādi citi varianti nekad nav tikuši izskatīti," tviterī norādīja Navaļnija pārstāve.

Kā ziņots, Navaļnijs 20.augustā ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā Sibīrijā, bet divas dienas vēlāk no Krievijas pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmusies Berlīnes Universitātes klīnika "Charite". 

Kā 2.septembrī pavēstīja Vācijas valdība, iegūti neapstrīdami pierādījumi, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. 

Pirmdien “Charite” paziņoja, ka Navaļnija veselības stāvoklis turpina uzlaboties. 

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu