Pakistānas premjers: izvarotājus vajadzētu ķīmiski kastrēt (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Pakistānas premjerministrs Imrans Hans intervijā medijam “92 News” izteicies, ka visus cilvēkus, kas notiesāti par izvarošanu, vajadzētu ķīmiski kastrēt, ziņo ASV raidorganizācija CNN. 

Šādu viedokli premjerministrs paudis pēc kārtējās izvarošanas lietas, kas izraisījusi plašu rezonansi visā Pakistānā. Viņš arī norādījis, ka jautājumu par bargākiem sodiem izvarotājiem viņš esot aktualizējis Pakistānas valdības sēdē. 

“Es domāju, ka izvarotājus būtu publiski jāpakar. Izvarotāji un bērnu izmantotāji ir publiski jāpakar. Mums nav reālā [izvarošanu] statistika, jo par to bieži netiek ziņots. Cilvēki neziņo, jo viņi baidās vai viņiem ir kauns,” norādīja Hans. 

Premjers gan uzver, ka izvarotāju publiska pakāršana nebūtu starptautiski pieņemama un tas varētu radīt problēmas Pakistānas tirdzniecības attiecībām ar Eiropas Savienību. Tāpēc viņš uzskata, ka izvarotājiem būtu jāveic ķīmiskā kastrēšana, lai viņi “nākotnē nevarētu neko izdarīt”. 

Pagājušajā nedēļā Pakistānā plašu sabiedrības nosodījumu izraisīja kādas sievietes grupveida izvarošana Lahorā.  

Sievietes automašīnai bija beigusies degviela. Kamēr viņa gaidīja palīdzību, viņai uzbruka divi vīrieši, kuri viņu aplaupīja un izvaroja. 

Saistībā ar šo noziegumu Lahoras policija jau aizturējuši trīs vīriešus, ieskaitot vienu no izvarotājiem.  Otrs izvarotājs joprojām tiek meklēts. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu