Kaljulaida: Baltkrievijā jābeidzas valsts vardarbībai pret mierīgajiem demonstrantiem (10)

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Igaunijas prezidentes kanceleja

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida trešdien Pērnavā tikusies ar Baltkrievijas opozīcijas pārstāvjiem - vēlēšanām nepielaisto Valēriju Cepkalo un viņa sievu Veroniku, vēsta portāls "Postimees".

"Baltkrievijas tauta caur brīvām un taisnīgām vēlēšanām pieprasa vardarbības izbeigšanu un demokrātisko tiesību ievērošanu. Baltkrieviem jābūt tiesībām pašiem izlemt savu ceļu, un mēs ar viņiem šajā jautājumā solidarizējamies," sacīja Kaljulaida.

Tikšanās laikā Kaljulaida ar opozicionāriem apsprieda pēdējo nedēļu notikumus Baltkrievijā, kā arī iespējamos Eiropas Savienības (ES) un Rietumvalstu rīcības scenārijus, lai atbalstītu Baltkrievijas suverenitāti un tās pilsoņus.

"Ir jābeidzas valsts iestāžu vardarbībai pret mierīgajiem demonstrantiem un draudiem lietot militāru spēku pret savu tautu.

Igaunija - un es pati personīgi - darīs visu, lai Baltkrievijā notiekošo noturētu starptautiskās uzmanības lokā," uzsvēra Kaljulaida.

Bijušais diplomāts Valērijs Cepkalo netika pielaists pie 9.augusta Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām. Viņš pirms vēlēšanām aizbrauca no valsts, un kampaņu pārņēma viņa sieva Veronika Cepkalo. Vēlēšanās par pārliecinošu uzvarētāju ar 80% balsu tika pasludināts autokrātiskais līderis Aleksandrs Lukašenko, pēc kā sākās plaši protesti. 

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu