Stila un personības performance. Rīgas kanālā aizritējusi Stockmann rudens modes skate

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET, publicitātes

“Stils ir dzīvs!” - ar tādu saukli skaistā atvasaras vakarā Rīgas kanālā noritējusi universālveikala Stockmann jaunākā rudens sezonas skate. Tas bija kas neredzēts, drosmīgs un īpašs, secinājumos vienojās ikviens stila ceļojuma aculiecinieks.

Ikviens interesents, kurš atradās Rīgas kanāla malā vai vēroja skates tiešraides universālveikala Stockmann telpās un internetā, varēja pārliecināties, ka modei iespējams ir viss un tai nav noteikumu vai robežu.

Šoreiz mode izaicināja sevi vērot, apbrīnot un iekārot, modelēm defilējot uz “Stockmann” plosta. Plosts kā skatuves scenogrāfija interjera arhitektes Andas Ozoliņas skatījumā bija veidots, iedvesmojoties no mežonīgas dabas pieskāriena, kas slēpjas katrā personībā. 

Pusstundu ilgā performancē, ļaujoties Maijas un Reiņa Sējāņu speciāli skatei radītās mūzikas hipnozei un vērojot Elīnas Gediņas estētiski izteiksmīgo horeogrāfiju, skatītāji varēja izbaudīt rudens modes garšu tās pilnībā. 

Stockmann modes skates galerija

Modes skates stiliste Anastasija Paškēviča atzīst, ka šī bijusi enerģētiski jaudīgākā un iespaidīgākā modes skate, kurā viņa ir spējusi sevi realizēt kā stiliste.

"Tēlus skatei man palīdzēja radīt gan šī oriģinālā ideja par plostu, gan Maijas un Reiņa Sējānu radītā mūzika. Esmu vienmēr par apģērba kvalitāti, tāpēc man bija gandarījums sakolekcionēt apģērbus no u/v Stockmann rudens apģērbu piedāvājuma. Prieks bija strādāt ar pasaulē zināmiem zīmoliem," par kolekcijas radīšanu izsakās stiliste Anastasija Paškēviča. 

Skatē bija skatāmi kolekciju apģērbi un aksesuāri no izcilākajiem pasaules zīmoliem – Versace Jeans Couture, Karl Lagerfeld, Armani Exchange, Trussardi Jeans, Tommy Hilfiger, Coach u.c. Tas viss ir atrodams universālveikalā Stockmann jau tagad!

Rudens mode, universālveikals Stockmann skatījumā, šogad dod priekšroku sava stila izvēlei un mūsu paša personības egoismam. Komforts sev, košas krāsas, apģērbu griezumu izaicinājuma risinājumi, stila netipiska transformācija, elegances šiks un arī šķipsniņa modes melanholijas, kas tik ļoti piestāv rudenim, - tādas bija ceļazīmes jaunajai modes sezonai.

 Stockman rudens modes skates video

"Šobrīd modē ir spēcīgs virziens uz individuālo un nedaudz neparasto. Vienlaikus sabiedrību vienmēr interesē funkcionalitāte, lai šos tērpus reāli var vilkt un izmantot ikdienā," par universālveikala Stockmann rudens kolekcijas skati runā Anastasija. "Tāpēc svarīgi izvēlēties garderobi pragmātiski - nepirkt apģērbu vienai reizei. Tas dažreiz ir dārgāk, bet rezultātā taču kalpo ilgāk un Stockmann rudens kolekcijas apģērbi noteikti tādi ir. "

Tādu pašu atbildi varam gūt arī iepazīstoties ar universālveikala Stockmann rudens kolekciju "Stils ir dzīvs!"

Stils ir dzīvs un mainīgs, tas aug līdz ar personību, vienlaikus vienmēr paliekot blakus – kā bāka modes mainīgajā jūrā, kā iekšējais orientieris, kas ļauj palikt uzticīgam savai gaumei.

Kas stilu padara dzīvu? Tie ir cilvēki, kas to izdzīvo. Personības, kuru pamanāmā āriene ir izkoptas iekšējās pasaules turpinājums. 

Kolekcijas skates ceļojums turpinājās universālveikala Stockmann telpās kopā ar DJ Rudd un radio personību Kristīni Komarovsku. Tur varēja sastapt arī Stockmann rudens stila vēstnešus. Modes skati klātienē vēroja mūziķi Reinis un Maija Sējāni, interjera arhitekte Anda Ozoliņa, modes eksperte Laura Saulīte un skaistuma vēstnese Almaza Pirha.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publcitātes

“Šoruden vēlamies izcelt drosmi ikviena cilvēka stilā – drosmi būt pašam, atrast savu individualitāti, dzīvot saskaņā ar sevi un uzticēties sava gaumei. Tāpēc arī Stockmann rudens stila vēstneši ir drosmīgi cilvēki, kuri raisa apbrīnu savā profesionālajā darbībā. Un tāpēc arī drosmīga un neparasta modes skate, kurā ne visi tērpi ir piemēroti valkāšanai ikdienā, toties iedvesmo ikvienu uzdrīkstēties ieviest kādu īpašu stila akcentu arī savā rudens garderobē,” par modes skati stāsta universālveikala Stockmann vadītāja Dace Goldmane.

Jau drīzumā Stockmann piedāvās arī rudens stila vēstnešu Almazas Pirhas, Andas Ozoliņas un konceptpavāra Renāra Purmaļa meistarklases, turpinot stila pētījumus dažādās jomās – ne tikai modē, bet arī interjerā, dizainā, skaistumkopšanā un garšu pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu