Rebenoka slepkavība saistīta ar OIK jautājumiem, uzskata viņa kolēģis Krieķis (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Advokāts Pāvels Rebenoks
Advokāts Pāvels Rebenoks Foto: Zane Bitere/LETA

Advokāta Pāvela Rebenoka slepkavība bijusi saistīta ar obligātā iepirkuma komponentes jautājumiem, uzskata nogalinātā advokāta draugs, jurists Mārtiņš Krieķis.

Krieķis Latvijas radio apgalvoja, ka slepkavībā bijuši iesaistīti trīs cilvēki maskās. "Pāvels brauca mājās pēc ciemošanās pie manis. Respektīvi, acīmredzot ir bijusi sekošana un tad ir notikusi šī slepkavība, kas, iespējams, maskēta kā laupīšana. Pāvelam bija ļoti liela loma obligātā iepirkuma komponentes atcelšanā, tāpēc es uzskatu, ka šīs slepkavība saistīta ar virzību par OIK atcelšanu," tā Krieķis.

"Es gribu pateikt tikai vienu, ka diemžēl Pāvela nāve ir viens no lielākajiem zaudējumiem, kas Latvijā varēja notikt. Viņš bija fantastisks cilvēks, kurš nekad ne no viena nav paņēmis naudu, lai ko par viņu arī nerakstītu," sarunā ar radio teica Krieķis.

Krieķis arī izsludinājis 20 000 eiro atlīdzību par Rebenoka slepkavas atrašanu.

Pērn Rebenoks vērsās pie toreizējā Valsts policijas (VP) priekšnieka Inta Ķuža un Valsts drošības dienesta priekšnieka Normunda Mežvieta saistībā ar viņam izteiktiem draudiem dzīvībai.

Kā ziņots, naktī uz svētdienu nogalināts zvērināts advokāts un bijušā ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (''KPV LV'') padomnieks Pāvels Rebenoks, vēsta Latvijas Televīzija.

Slepkavība notikusi advokāta mājās. Valsts policija apstiprina faktu, ka Rebenoks ir atrasts nogalināts. Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess. Šobrīd notikušā izmeklēšanā ir iesaistīti lieli policijas resursi, tiek veiktas operatīvās un izmeklēšanas darbības. Tiek pārbaudītas vairākas notikušā versijas, Latvijas Televīzijai sacīja Valsts policijas (VP) pārstāve Gita Gžibovska

Izmeklēšanas interesēs sīkāku informāciju VP šobrīd nesniedz. Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 117. panta – par slepkavību, ja tā saistīta ar laupīšanu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu