Pasaulē pirmais žigulis ar caurspīdīgu virsbūvi (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Novosibirskas apgabala zināmākie auto mehāniķi, kuru YouTube kanālam Garage 54 ir tūkstošiem sekotāju, tīmeklī palaiduši sava kārtējā projekta tapšanas video.

Pirms kāda laika Garage 54 publicēja video ar dzeltenu VAZ 2105, kura virsbūvi rotāja vairāk nekā tūkstotis dažāda izmēra caurumu, kam bija ne tikai dekoratīva, bet arī funkcionāla nozīme, jo mašīnā tad bija patīkami vēss.

Par Sūkli Bobu nodēvētajam auto šādā formā ilgi dzīvot nebija lemts, jo Garage 54 darbīgie prāti un rokas nolēma īstenot nākamo trako ideju un, par bāzi ņemot jau minēto dzelteno, sacaurumoto auto, izgatavot pasaulē pirmo žiguli ar caurspīdīgu virsbūvi.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Sacīts darīts! No mašīnas tērauda korpusa atstājot tikai nesošo konstrukciju un virināmo sekciju rāmjus, žigulītim virsbūves tukšumi, tai skaitā arī jumts, tika aizdarīti ar caurspīdīgu polikarbonātu. Lai apkārtējo sejās iezīmētos smaids, arī zem caurspīdīgā motora pārsega iebūvētais dzinējs ieguva vasarīgas pārvērtības, piemēram, violetu cilindru bloku un dzeltenu ventilatoru.

Auto ir neparasts, tomēr darbojas nevainojami. Taču brīnumainajām pārvērtībām ir gan pozitīvas, gan negatīvas blaknes. Auto ir vieglāks, tāpēc motoram ir mazāk darba. Tas paātrinās apskaužami labi, un patēriņš ir krietni zemāks nekā parastam žigulim. Caurspīdīgajam VAZ 2105 nav līdzīgas mašīnas, tādēļ cilvēki uz to atskatās un smaida. Līdz zināmam brīdim smaida arī vadītājs, jo saule mašīnu ātri vien var pārvērst braucošā siltumnīcā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu