Krieviju satricina spēcīga zemestrīce; epicentrs - Baikālā (7)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Irkutskas apgabalu Krievijā satricinājusi 5,9 magnitūdu zemestrīce. Zemestrīces epicentrs bija Baikāla ezerā, kur tās intensitāte sasniedza 8,1 magnitūdu, vēsta portāls "Meduza".

Zemestrīce tika reģistrēta plkst.2.05 pēc vietējā laika.

Epicentrs atradās apmēram 15 kilometru attālumā no Kultukas ciemata Baikāla ezera krastā. 

Grūdieni bija jūtami 12 no visiem 33 Irkutskas rajoniem, kā arī Burjatijā. Plkst.2.20 sekoja pēcgrūdieni, kuru stiprums sasniedza apmēram divas līdz trīs magnitūdas.

Eiropas seismoloģijas centrs plkst.2.04 reģistrēja 5,5 magnitūdu zemestrīci, bet plkst.2.19 - vēl vienu 4,6 magnitūdu zemestrīci.

Epicentram vistuvākajās apdzīvotajās vietās kopumā mīt ap 20 000 cilvēku. Sļudjankā dzīvo 18 213 cilvēki, bet Kultukā - 4465 cilvēki.

Atbildīgās iestādes ziņo, ka upuru un postījumu neesot, bet ēku stāvoklis vēl tiekot pārbaudīts.

Irkutskas priekšpilsētas iedzīvotāji paši saviem spēkiem evakuējās no dzīvojamajām ēkām, savukārt Sļudjankā pārtrūka strāvas padeve, ziņo "Interfax".

Irkutskas apgabala un Burjatijas iedzīvotāji sociālajos tīklos raksta, ka sajutuši vairākus pazemes grūdienus.

"Māja tricinājās uz visām pusēm. Pēc 15 minūtēm nāca otrais grūdiens, bet tas bija ļoti vājš un tik tikko jūtams," ziņo laikraksta "Kommersant" korespondente Irkutskā.

Vietējie iedzīvotāji raksta, ka tā bijusi viena no spēcīgākajām un ilgākajām zemestrīcēm šajā reģionā kopš 2008.gada, kad Irkutskā tika reģistrēta sešu magnitūdu zemestrīce.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu