Jūrmalas dome nolemj veidot Aspazijas pamatskolu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jūrmalas dome šodien nolēma dibināt Jūrmalas Aspazijas pamatskolu, reorganizējot Jūrmalas pilsētas Lielupes pamatskolu un Jūrmalas Alternatīvo skolu, informēja pašvaldībā.

Šajā mācību gadā Jūrmalas Alternatīvajā skolā izglītību 1.- 9. klasē apgūst 241 izglītojamais. Jūrmalas Alternatīvā skola atrodas īrētās telpās Viestura ielā 6, Jūrmalā, kas pieder SIA "Bulduru Dārzkopības vidusskola".

Savukārt Lielupes pamatskolā, kas atrodas Aizputes ielā 1A izglītību 1.- 9. klasē apgūst 137 izglītojamie.

Atbilstoši Jūrmalas pilsētas domes pērn pieņemtajam lēmumam šajā mācību gadā tiks sākta Lielupes pamatskolas pārbūve. Atjaunotajā skolas ēkā izglītību varēs apgūt līdz 510 izglītojamie.

Ņemot to vērā, pašvaldība nolēmusi dibināt jaunu izglītības iestādi "Jūrmalas Aspazijas pamatskola", apvienojot Alternatīvo skolu un Lielupes pamatskolu.

Tas ļautu nodrošināt pārbūvētās ēkas telpu racionālu izmantošanu un ļautu pašvaldībai atteikties no telpu īres, kas pašlaik mēnesī vidēji izmaksā 16 645 eiro, norāda vietvarā.

Skolu reorganizāciju plānots pabeigt līdz 2021.gada 15.jūnijam. Tas būs iespējams pēc Izglītības un zinātnes ministrijas saskaņojuma saņemšanas.

LETA jau ziņoja, ka pret Jūrmalas Alternatīvās skolas reorganizāciju iebilst skolēnu vecāki. Faktiski Jūrmalas dome esot iecerējusi likvidēt Jūrmalas Alternatīvo skolu, kas esot bērniem draudzīga mācību iestāde ar augstu izglītības kvalitāti, īpašu metodoloģisko pieeju un tradīcijām, aģentūrai LETA paziņoja Jūrmalas Alternatīvās skolas padomes priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Mirlins.

Viņš norādīja, ka Jūrmalas Aspazijas pamatskolas mājvietā - Lielupes pamatskolas apkaimē - neesot pietiekams deklarēto obligāto izglītības vecumu sasniegušo bērnu skaits. Vairākus gadus pēc kārtas šajā skolā samazinājies izglītojamo bērnu skaits - 2017.gadā bija 200 bērnu, lai gan ir vieta ir 400 audzēkņiem. Šajā mācību gadā Lielupes pamatskolā esot 137 izglītojamie.

Vecāku ieskatā, Jūrmalas domes lēmums par skolu reorganizāciju neesot saistīts ar izglītības procesu loģisku plānošanu un vēlmi uzlabot izglītības kvalitāti Jūrmalā, bet gan ar vēlmi īstenot dārgu būvniecības projektu.

Kā informē Jūrmalas dome, būvdarbus plānots sākt šogad un pabeigt 14 mēnešu laikā, kopumā ieguldot aptuveni 11 miljonus eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu