NYT: Trampa deklarācijas uzrāda hroniskus zaudējumus un nodokļu nemaksāšanu (13)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps 2016.gadā ienākumu nodoklī nomaksājis tikai 750 dolārus, ziņo laikraksts "The New York Times".

Tādu pašu summu Tramps nomaksājis arī 2017.gadā, bet desmit no pēdējiem 15 gadiem viņš vispār neko nav maksājis, jo tajos Trampa zaudējumi pārsnieguši ieņēmumus, savā svētdienas publikācijā vēsta laikraksts.

Preses konferencē, kas notika tikai dažas minūtes pēc laikraksta publikācijas parādīšanās, Tramps paziņojis, ka tās ir "viltus ziņas", piebilstot, ka Nodokļu iekasēšanas dienests pret viņu "neizturas labi".

"The New York Times" jau sen cenšas piekļūt Trampa ienākumu deklarācijām, taču Baltā nama saimnieks atteicies tās publiskot, lai gan viņa priekšteči saskaņā ar tradīciju to darījuši.

Kā norāda laikraksts, nodokļos maksātās summas apliecina, ka Tramps, kas savulaik bijis televīzijas raidījuma "The Apprentice" zvaigzne, "veiksmīgāk spēlējis biznesa magnātu, nekā tāds bijis reālajā dzīvē".

Avīze arī apgalvo, ka Trampa lēmums kandidēt uz prezidenta amatu varētu būt daļēji skaidrojams ar vēlmi atgūt sava vārda tirgus vērtību.

Tramps arī iesaistīts desmit gadus ilgā birokrātiskā cīņā ar ASV Iekšējo ieņēmumu dienestu (IRS). Deklarējot milzīgus zaudējumus, Tramps pieprasīja un saņēma nodokļu atmaksu 72,9 miljonu dolāru apmērā. Ja tiesa lems, ka tā viņam nepienācās, Trampam varētu nākties samaksāt vairāk nekā 100 miljonus dolāru, norāda "The New York Times".

Laikraksts analizēja Trampa un "The Trump Organization" grupas kompāniju finanšu datus par vairāk nekā 20 gadiem, tai skaitā pirmajiem diviem gadiem, ko Tramps aizvadīja ASV prezidenta amatā.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu