Vācu tūninga firma rada Audi kupeju, kādu Audi paši nesaņēmās uzbūvēt (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Audi RS2 Coupe by Prior Design
Audi RS2 Coupe by Prior Design Foto: Publicitātes foto

Mūsdienās Audi modeļu klāstu būtībā var iedalīt divās lielās grupās - civilās mašīnas no mazā A1 līdz krosoveram Q8 un Audi Sport ražotie modeļi, kuriem ir viens kopīgs sencis - universālis RS 2 Avant. 

Auto un Audi entuziasti modeli RS 2 Avant uzskata par vienu no visu laiku izcilākajiem auto ar 2,2 litru motoru un vairāk nekā 300 zirgspēkiem. It kā jau nekas īpašs, no mūsdienu perspektīvas raugoties, tomēr deviņdesmitajos gados šis Porsche būvētais ģimenes auto bija īsta raķete, kas 100 km/h spēja sasniegt mazāk nekā 5 sekundēs. Turklāt mašīnas skrējienu pretī horizontam pavadīja piecu cilindru motora specifiski dobjā rūkoņa.

Ja kāds nobrieda RS 2 iegādei, tad uz Audi 80 bāzes veidotais superauto bija pieejams tikai ar universāļa virsbūvi. Deviņdesmito gadu vidū iznākušajai Audi 80 kupejai RS versija pieejama turpretī nebija.

Foto: Publicitātes foto

Nebija pieejama līdz šim, jo vācu tūninga firma Prior Design ir izstrādājusi virsbūves paneļu komplektu, kas veidots pēc oriģinālā RS 2 Avant stilistikas un ietver akcentus no mūsdienu RS modeļiem. Tie ir platāki spārni, arku paplatinājumi, ovālie izplūdes cauruļu uzgaļi, arī sliekšņu uzlikas, bamperi un spoileri.

Foto: Publicitātes foto

Virsbūves detaļu komplekts izstrādāts, atzīmējot Audi quattro modeļa 40 gadu jubileju, tādēļ Prior Design plāno izgatavot tikai 40 komplektus. Katrs no tiem maksā nepilnus 5800 eiro, un cena neietver mašīnu, kam komplekts jāuzstāda. Tāpat tūnings neietver nekāda veida tehniskos uzlabojumus, tādēļ jaudīgākajā versijā tā būs modifikācija Audi S2 Coupe ar 5 cilindru turbo motoru un 230 zirgspēkiem.

Audi RS 2 Avant
Audi RS 2 Avant Foto: Audi

Protams, tas būtu ideālais scenārijs, taču tikpat labi arī krietni knapāks Audi Coupe, kurš tāpat izskatīsies ne tikai pēc RS 2 Avant radinieka, bet atsauks atmiņā pat ekstrēmo sacīkšu mašīnu Audi 90 quattro IMSA GTO. Arī tam, starp citu, bija minētais 2,2 litru piecu cilindru turbo motors, tikai ar 720 zirgspēkiem.

Audi 90 quattro IMSA GTO
Audi 90 quattro IMSA GTO Foto: Audi
Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu