Demo dzīvokļu triki: nianses, kuras sakārdina potenciālos pircējus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Aplūkojot nekustamo īpašumu sludinājumus, daži demo dzīvokļu iekārtojumi teju vai apbur potenciālos pircējus ar pārdomātu un modernu dizainu. Lai piesaistītu pircēju uzmanību, dizaineri liek lietā dažādus interjera trikus, kurus var izmantot arī sava mājokļa iekārtojumā. 

Investē kvalitatīvos paklājos

Plašākās telpās paklāji var kalpot kā konkrētu telpas zonu marķējumi, turklāt tie piešķir mājoklim mājīgu atmosfēru.  Koks, flīzes vai jebkurš cits cietāks grīdas segums gan vizuāli, gan fiziski būs vēss, turpretī paklājs spēs šo telpu "sasildīt", proti, pa to būs ērtāk un patīkamāk staigāt, kā arī tas vizuāli informēs cilvēku par grīdas un arī pašas telpas siltumu. Šo niansi dizaineri regulāri izmanto, iekārtojot demo jeb paraugdzīvokļus, lai radītu potenciālajiem pircējiem ilūziju, ka konkrētajā jaunajā projektā ir īpaši mājīgi dzīvokļi. 

Izmanto vairākus gaismas avotus

Mājokļos centrālais gaismas avots, proti, griestu vai sienu lampas, pilda praktiskas funkcijas, taču mājību šāds interjera objekts ieviest nespēj. Lai telpas šķistu omulīgākas un relaksējošākas, telpā izkliedē vairākus gaismas avotus. Tas nozīmē, ka plauktos, uz kumodēm, galdiņiem vai citām virsmām ir vērts izlikt dažādas galda lampas, sveces, stāvlampas vai lampiņu virtenes. Šie gaismas avoti spēs radīt romantisku apgaismojumu telpā, vienlaikus nepiesātinot telpu ar spilgtu dienasgaismu, kas vēlos vakaros rada pilnīgi pretēju efektu - tā vizuāli "pamodina" un piešķir telpai vēsumu. 

Foto: Unsplash

Radi košu atpūtas stūrīti

Teju katrā demo dzīvoklī ir radīts īpašs atpūtas stūrītis, kam, iekārtojot pašu mājokli, retāk tiek pievērsta uzmanība. Lai arī šādas zonas esamība nebūt nav nepieciešama, tomēr, ja līdzekļi un mājokļa kvadrātmetri atļauj, ir vērts radīt nelielu "lasīšanas" zonu, kur ir izvietots kāds interesants atpūtas krēsls, kafijas galdiņš, telpaugu kompozīcija vai neliels grāmatu plaukts. Šādai atpūtas zonai būs gan praktiska, gan dekoratīva funkcija, proti, tas būs lielisks stūris, kurā vienlaikus atpūsties un vairot erudīciju, kā arī tas lieliski papildinās plašākas telpas. 

Izklāj gultas pārklājus vairākos slāņos

Padari savu gultu par salonu cienīgu interjera priekšmetu ar gultas pārklāju un spilvenu palīdzību. Ja pavēro gultas mēbeļu veikalos, tās gandrīz nekad nav apklātas tikai ar segu un jaunākās kolekcijas gultasveļu. Parasti uz gultām klāj vairākas segas un gultas pārklājus dažādos toņos un motīvos, bet galvgali teju aizsedz ar vairākiem spilveniem. Izmanto šo pašu taktiku savas guļamistabas iekārtojumā. 

Foto: H&M Home

Sienu krāsas - jo gaišāks, jo labāk

Tā vietā, lai ar košām krāsām noklātu sienas, jauno projektu demo dzīvokļiem piemīt kāds vienojošs elements - tie pārsvarā ir gaiši vai krāsoti nepiesātinātos toņos, piemēram, salvijas zaļos, bēšos vai pasteļkrāsu toņos. Šāda stratēģija tiek izmantota, lai jaunie īpašnieki dzīvokli varētu personalizēt ar dekoriem, mēbelēm un tekstilu. Tomēr arī ilgtermiņā šāda krāsu izvēle padarīs interjeru elastīgu izmaiņām. Ja sienas būs gaišas un pasaules interjera trendos parādīsies jaunas tendences, mitekli varēs viegli un ātri tām pielāgot, savukārt košas krāsas vai tapetes ar laiku noveco, iziet no modes vai apnīk. 

"Saģērb" logus

Aizkari vienmēr ir spējuši pārvērst vienkāršu, blāvu telpu par elegantu istabu. Pat izteikti minimālistiskās telpās aizkari spēs piešķirt telpai "odziņu". Izvēlies garus aizkarus, kas stiepjas līdz pašai grīdai. Tie aizsegs ne tikai radiatorus, caurules un vadus, bet arī vizuāli padarīs griestus augstākus. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu