RTU no ceturtdienas pāries uz attālinātām studijām (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) no ceturtdienas, 8. oktobra, visas lekcijas notiks attālināti. Klātienē tiks atļauti inženierzinātņu studentiem nepieciešamie laboratorijas darbi, taču tie tiks organizēti tikai nelielās grupās un obligāti lietojot sejas aizsargmaskas, liecina paziņojums augstskolas mājaslapā. 

RTU jau kopš rudens semestra sākuma 14.septembrī ir ieviesti papildu drošības pasākumi un ievērojama daļa no lekcijām jau līdz šim notika attālināti. Taču, ņemot vērā epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanos valstī, RTU nolemts papildus ieviests vēl stingrākus noteikumus, paredzot, ka visas lekcijas notiek attālināti.

RTU aktīvi tiek izmantota e-studiju vide, kas nodrošina studiju materiālu pieejamību, darbu tiešsaistē un saziņu starp studentiem un mācībspēkiem, uzsver augstskola.

Vienlaikus nodarbības, kurās nepieciešama klātbūtne, piemēram, inženierzinātņu studentiem ļoti vajadzīgais darbs laboratorijās ar speciālām iekārtām, kā arī praktiskie darbi, ir atļautas klātienē nelielās grupās, ievērojot nepieciešamos piesardzības pasākumus, kā arī ieviešot obligātu sejas aizsargmasku lietošanu. 

Klātienes nodarbībās notiek studentu reģistrācija, un katrā fakultātē ir par Covid-19 jautājumiem atbildīgā persona, kura studentiem un mācībspēkiem sniedz atbalstu ar Covid-19 saistītajos jautājumos. 

RTU telpās savukārt ir nodrošināti dezinfekcijas līdzekļi, bet papildus tam centralizēti tiek veikta dezinfekcija. Nodarbību telpās un gaiteņos ir dezinfekcijas līdzekļi individuālai lietošanai. 

RTU ir labi redzamās vietās izvietota informācija par epidemioloģiskās drošības pasākumiem, aicinot ikvienu studentu, mācībspēku, darbinieku ikdienā sekot līdzi savam veselības stāvoklim, regulāri mazgāt un dezinficēt rokas, ievērot distancēšanos un visus pārējos Slimību profilakses un kontroles centra noteiktos piesardzības pasākumus. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu