Klātienes nodarbībām RSU noteikusi prasību obligāti nēsāt sejas masku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrs.
Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrs. Foto: Ieva Lūka/LETA

Sekojot līdzi epidemioloģiskajai situācijai un lai mazinātu Covid-19 izplatības riskus, uz klātienes nodarbībām Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) jāierodas ar sejas masku.

E-pastā universitātes studentiem minēts, ka, atsākoties klātienes studijām, ir pieņemts lēmums, ka visās RSU telpās darbiniekiem, studējošajiem un apmeklētājiem obligāti ir jālieto sejas maskas, kā arī regulāri jādezinficē rokas.

RSU norādīja, ka, epidemioloģiskajai situācijai pasliktinoties, universitātē ņems vērā atbildīgo institūciju norādījumus un organizēs drošu studiju procesu. Galvenais esot studentu un darbinieku drošība.

Universitātē uzsvēra, ka jau iepriekšējā studiju gadā RSU sekmīgi organizēja attālinātās studijas, kā arī jauno studiju gadu sāka attālinātā režīmā, līdz ar to RSU esot gatava gan kombinētajam, gan attālinātajam studiju procesam.

No pirmdienas visās RSU studiju programmās mācības tiks organizētas kombinētā formā - klātienē un attālināti.

Līdz tam studiju process RSU tika organizēts attālināti. Izņēmums bija RSU sociālo zinātņu studiju programmas, kurās pirmā gada studējošajiem periodā no 31.augusta līdz 5.okotbrim līdz 20% no studiju programmās plānotā kontaktstundu apjoma drīkstēja realizēt klātienē RSU auditorijās, ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus.

Iepriekš vēstīts, ka RSU ir izstrādājusi stingrus noteikumus, kas jāievēro studentiem, akadēmiskajam personālam un augstskolas administrācijai infekcijas izplatības ierobežošanai. RSU darba grupa saistībā ar Covid-19 izplatību arī ir izstrādājusi detalizētu rīcības plānu dažādām situācijām, kad ir aizdomas par inficēšanos ar Covid-19.

Universitātē ir noteikta kārtība piesardzības pasākumu īstenošanai Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, kas paredzēja, ka pēc atbildīgā RSU darbinieka vai sagaidītāja pieprasījuma personai būs jāuzvelk sejas maska, tomēr tagad noteikumi paredz, ka sejas maskas lietojums ir obligāts ikvienam universitātes apmeklētājam.

Ar RSU rektora Aigara Pētersona rīkojumu arī noteikts, ka RSU vestibilos un katrā gaitenī vismaz vienā redzamā vietā izvietota vispārīgā informācija par distancēšanās, higiēnas un personas veselības stāvokļa uzraudzības prasībām. Pie mācību telpām, auditorijām, laboratorijām, koplietošanas telpām un iekārtām jābūt izvietotai speciālai informācijai.

Tāpat noteiktā kārtība paredz, ka RSU personāls un apmeklētāji ievēro savstarpēju divu metru distanci, kur tas iespējams, izņemot noteiktos gadījumus, it īpaši attiecībā uz studiju procesu.

Savukārt vietās, kurās parasti notiek vai ir paredzama cilvēku pulcēšanās, ir nomarķētas grīdas, kas norāda vienai personai paredzēto vietu vai platību, kur attālums ir vismaz divi metri.

Tas arī nosaka, ka RSU personālam un apmeklētājiem, ierodoties universitātes telpās, ir pienākums nekavējoties veikt roku dezinfekciju - nomazgājot tās ar siltu ūdeni un ziepēm vai dezinficējot ar speciālo dezinfekcijas līdzekli.

Plānotā kārtība arī nosaka, ka telpas jāvēdina vismaz vienu reizi divās stundās. Pēc nodarbības, kurā telpā uzturējušies vairāki cilvēki, vai pārtraukuma laikā telpas vēdina vismaz 15 minūtes, taču ja telpā darbojas automātiskās ventilācijas sistēma, tad jāizmanto tā.

Vienlaikus noteikts, ka augstskolas personālam un apmeklētājiem ir aizliegts ierasties un uzturēties RSU telpās, ja viņiem ir vērojamas akūtas elpceļu infekcijas slimības pazīmes vai ir apstiprināta Covid-19 infekcija, kā arī gadījumos, ja personai noteikta nepieciešamība ievērot pašizolāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu