Starptautiskajā "no skapja iznākšanas" dienā notiks tiešsaistes diskusija (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Svētdien, 11.oktobrī, plkst.16 notiks diskusija ar izglītojoši dokumentālās filmas "LGBT Tu neesi viens" varoņiem par to, kā sajusties drošākam, dzīvojot Latvijā, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Laura Lauziniece.

Sarunā, kas būs skatāma LGBT un viņu draugu apvienības "Mozaīka" profilā sociālajā tīklā "Facebook", piedalīsies žurnālists Kārlis Streips, "Mozaīkas" valdes locekle Evita Goša, performanču māksliniece Laura Šterna, Dažādības un iekļautības programmas vadītāja "Accenture" Latvijas filiālē Alda Zeiļa, bet diskusiju moderēs Kaspars Zālītis.

Kā norādīja Lauziniece, diskusija tiek organizēta 11.oktobrī - Starptautiskajā no "skapja iznākšanas dienā, kad ikviens lesbiešu, geju, biseksuāļu, transseksuāļu, kvīru, interseksuāļu un aseksuāļu (LGBTQIA) kopienai piederīgas ir īpaši aicināts "iznākt no skapja", tādējādi veicinot LGBTQIA kopienas redzamību pārējā sabiedrībā.

Filmas "LGBT Tu neesi viens" pirmizrāde notika šā gada jūnijā. Pēc diskusijas rīkotāju pārstāves paustā, "Ai Production" veidotās filmas mērķis ir veicināt sabiedrības informētību un izpratni par dažādu seksuālo orientāciju esamību un sabiedrības attieksmi. Īsfilmā savos pieredzes stāstos dalās Streips, multimākslinieks Kašers, sabiedriskais darbinieks Roberts Putnis, Goša, "Accenture Latvia" darbiniece Denīze un citi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu