Linkaits vilcienu iegādi saista ar jauno auto reģistrācijas nodokli (33)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits Foto: Valsts kanceleja

Atsakoties ieviest vieglo automobiļu reģistrācijas nodokli, jaunu reģionālo vilcienu nebūs vismaz līdz 2027.gadam, šodien mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņoja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Viņš vēstīja, ka vilcienu iepirkuma naudas plūsmu bija plānots finansēt no veco mašīnu nodokļa, tāpēc ar 95% varbūtību varot teikt, ka jaunu reģionālo vilcienu nebūs vismaz līdz 2027.gadam, teikts ministra ierakstā.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets otrdien skatot grozījumus Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā, atteicās no kritizētās idejas ieviest vieglo automobiļu reģistrācijas nodokli.

Iepriekš Satiksmes ministrija (SM) bija izstrādājusi grozījumus attiecīgajā likumā, paredzot no 2021.gada 1.janvāra ieviest vieglo automobiļu reģistrācijas nodokli ar mērķi novērst vecu un videi nedraudzīgu vieglo automašīnu reģistrēšanu Latvijā.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) sēdē piebilda, ka SM sadarbībā ar Finanšu ministriju un Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministriju ir jāizstrādā priekšlikums, kādā veidā varētu ierobežot vecu automašīnu ieplūšanu Latvijā, papildus paredzot kompensējošus mehānismus, kas varētu stāties spēkā nākamā gada 1.jūlijā.

Kariņš iepriekš uzdeva pārskatīt SM virzīto priekšlikumu. «Jābūt stimulējošam mehānismam ar ilgtermiņa ieguvumu videi un sabiedrībai. Esošais piedāvājums to nenodrošina,» mikroblogošanas vietnē «Twitter» paziņojis politiķis.

Arī Jaunā konservatīvā partija pauda, ka tā neatbalstīts pašu partijas biedra Linkaita vadītās SM virzītos grozījumus likumā.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu