Karantīna noteikta vienai vidusskolas klasei Jelgavā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Pašlaik saistībā ar Covid-19 gadījumu izglītības iestādē karantīna noteikta vienai klasei Jelgavas 5.vidusskolā, apstiprināja pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza.

Ņemot vērā, ka saslimis ir skolēns, karantīna noteikta viņa klasesbiedriem - 10.klasei -, un mācību process tiek īstenots attālināti.

Paziņojums izglītības iestādes mājaslapā liecina, ka skolā līdz 16.oktobrim 7.-12.klasēm ir nozīmētas papildu divas attālinātas mācību dienas, kopā trīs dienas nedēļā. Tas darīts, lai samazinātu Covid-19 izplatīšanas riskus.

Pēc Auzas paustā, pārējās izglītības iestādēs mācību process notiek bez izmaiņām, izņemot treniņus pilsētas Ledus sporta skolā.

Izglītības pārvaldes vadītāja pauda, ka mācības klātienē ir ļoti liela vērtība, un skolas labprāt tās turpinātu arī turpmāk. Taču, ņemot vērā Covid-19 izplatību valstī, arī skolām būs jāpilda valdības lēmumi, atzina Auza, novērtējot epidemiologu un valdības pieeju noteikt lokālus ierobežojumus pašvaldībās atkarībā no Covid-19 izplatības līmeņa.

Jau ziņots, ka pēc tam, kad hokeja komandā "Zemgale"/LLU atklāti vairāki Covid-19 gadījumi, uz desmit dienām pārtraukti klātienes treniņi Jelgavas Ledus sporta skolā.

Kluba un izglītības iestādes direktors Aivars Zeltiņš apgalvoja, ka treniņi sporta skolā pārtraukti drošībai. Lai arī viens no hokeja komandas hokejistiem trenē skolas audzēkņus, pašlaik neesot pamata domāt, ka būtu inficējies arī kāds no jaunajiem sportistiem.

Savukārt komandai un citām sasirgušo kontaktpersonām līdz 23.oktobrim noteikta karantīna.

Pieņemts lēmums dezinficēt arī Jelgavas ledus arēnu. Tajā pašlaik nenotiek gan sportistu treniņi, gan publiskā slidošana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu