Kāpēc Marija Koļesņikova atteicās tikties ar Lukašenko? (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Viena no Baltkrievijas opozīcijas līderēm Marija Koļesņikova atteikusies pagājušajā nedēļā doties uz tikšanos ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko, vēsta Krievijas medijs “Meduza”. 

Lukašenko Valsts drošības komitejas (VDK) izmeklēšanas izolatorā sestdien tikās ar aizturētajiem opozīcijas Koordinācijas padomes un apvienotā opozīcijas štāba pārstāvjiem. 

Kā pavēstīja Koļesņikovas advokāts Aleksandrs Piļčenko, viņa kliente no iespējas tikties ar Lukašenko esot atteikusies. 

Pie Koļesņikovas, kura šobrīd atrodas izolatorā, piektdien esot ieradušies divi vīrieši, kas viņai piedāvājuši tikties ar Lukašenko. 

Kolesņikova šiem cilvēkiem esot atbildējusi, ka viņa neredzot jēgu tikties, jo opozīcijas aktīvisti jau pirms pusotra mēneša esot aicinājuši varas iestādes izbeigt vardarbību pret protestētājiem. Savukārt tagad visi opozīcijas līderi ir vai nu aizturēti, vai piespiesti izbraukt no valsts. 

Koļesņikova arī uzsvērusi, ka viņu apmeklējušie cilvēki nav stādījušies priekšā, tāpēc viņa nav vēlējusies piekrist viņu piedāvājumam. Opozīcijas aktīviste advokātam norādījusi, ka viņu iepriekš aizturējuši anonīmi cilvēki, kas viņu pusotru diennakti vadājuši apkārt pa Baltkrieviju, un viņa nav zinājusi, kur atrodas. 

Kā advokātam uzsvērusi Koļesņikova, viņai šobrīd izolatorā esot salīdzinoši mierīgi un viņai neesot vēlmes kaut kur doties ar nepazīstamiem cilvēkiem. 

Lukašenko sestdien tikās ar 12 aizturētajiem opozīcijas aktīvistiem. Pēc tikšanās no ieslodzījuma atbrīvoti divi ar opozīciju saistīti uzņēmēji - viņiem noteikts mājas arests. 

Tikšanās ilga četrarpus stundas, un tajā esot apspriestas iespējamās konstitucionālās reformas. 

Kā ziņots, Baltkrievijā jau divus mēnešus turpinās protesti pret prezidenta vēlēšanu viltošanu. Protestu gaitā aizturēti vairāki tūkstoši cilvēku, bet vairāki simti ievainoti. 

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu