Obama jaunā video kampaņā mudina atbalstītājus mobilizēties vēlēšanām (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Bijušajam ASV prezidentam Barakam Obamam, kas joprojām ir ļoti populārs demokrātu vidū, atvēlēta galvenā loma jaunā video kampaņā, kas ar mērķi aktivizēt vēlētājus balsot par Džo Baidenu startējusi otrdien.

Obama video mudina vēlētājus organizēties pirms vēlēšanām, kurās papildu izaicinājumus radījusi Covid-19 krīze, plašā balsošana pa pastu un prezidenta Donalda Trampa pieņēmumi, ka vēlēšanas nenoritēs godīgi.

"Šajās vēlēšanās uz spēles ir ļoti daudz," sacīja Obama.

"Vēsture liecina, ka vieglākais veids, kā garantēt, ka jūs un jūsu draugi balso, ir izstrādāt plānu. Un attiecībā uz balsošanu šogad - plāna esamība nekad nav bijusi svarīgāka."

Video materiālos individuāli uzrunāti 24 štati, arī svārstīgie štati - Viskonsina, Pensilvānija, Ohaio un Florida.

Pirmā tumšādainā ASV prezidenta vēstījums ir mazāk ideoloģisks un vairāk praktisks, norādot uz balsošanas alternatīvām, kā arī aicinot atbalstītājus apmeklēt demokrātu tīmekļa vietni "IWillVote.com".

Republikāņu pusē Tramps koncentrējies uz savas nozīmīgās bāzes mobilizēšanu, kas, kaut arī ir mazākums no iedzīvotāju kopskaita, vēlēšanās 3.novembrī, kā sagaidāms, piedalīsies aktīvi.

Obama joprojām ir svarīgs spēks ASV politikā, kaut arī pamatā strādā tās aizkulisēs. Eksprezidenta dzīvesbiedrei Mišelai Obamai ir pašai savs liels sekotāju pulks, un arī viņa svarīgākajos brīžos nākusi palīgā Baidenam, arī Demokrātu partijas konventā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu