Navaļnija ārstēšana Vācijā izmaksāja teju € 50 000 eiro. Zināms, kas to apmaksāja (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Saindētā Krievijas opozīcijas līdera un Korupcijas apkarošanas fonda dibinātāja Alekseja Navaļnija ārstēšanās Vācijas klīnikā “Charite” izmaksājusi 49 900 eiro, savā sociālā tīkla “Instagram” kontā pavēstījis pats Navaļnijs. 

Viņš arī atklāja, ka viņa ārstēšanos Vācijā apmaksājuši uzņēmējs Jevgeņijs Čičvarkins, ekonomists Sergejs Aleksašenko un programmētājs Romāns Ivanovs. 

Navaļnijs arī informēja, ka viņa pārvešana ar lidmašīnu no Omskas uz Berlīni izmaksāja 79 000 eiro - šīs izmaksas sedza Krievijas uzņēmējs Boriss Zimins. 

Trešdien Eiropas Savienības diplomāti paziņoja, ka savienība vienojusies noteikt sankcijas pret sešām Krievijas privātpersonām un vienu organizāciju saistībā ar Navaļnija saindēšanu.

Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

2.septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas.

Šo slēdzienu apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas un Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija (OPCW).

22.septembrī Navaļnijs no Berlīnes slimnīcas tika izrakstīts.

Rietumvalstis ir pieprasījušas Krievijai paskaidrojumus, taču Kremlis ir noraidījis jebkādu savu saistību ar šo slepkavības mēģinājumu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu