"Kad sāpes kļuva nepanesamas, zaudēju samaņu." Baltkrieva stāsts par piedzīvoto vardarbību (18)

TVNET/Tut.by
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Facebook.com/Сергей Гунь

Pirmdienas, 12.oktobra, vakarā baltkrievs Sergejs Guņs savā auto brauca pa Minsku vietā, kur bija lēna satiksmes kustība. Viņš sāka filmēt netālu esošos cilvēkus formastērpos; pēc dažām minūtēm šie cilvēki apstādināja Guņa auto, izvilka vīrieti no tā laukā un sāka tik stipri sist, ka viņš zaudēja samaņu.

Guņs pie samaņas nāca jau policijas iecirknī. Viņam bija daudz redzamu sasitumu un aizdomas par lauztiem kauliem.

Guņs, kurš nodarbojas ar korporatīvo pasākumu rīkošanu, pirmdienas vakarā piedzīvoto apraksta portālam "Tut.by". "Es ieraudzīju, ka pieturā stāv ļoti daudzi spēka struktūru pārstāvji. Izvilku telefonu, nofilmēju. Viņi neko nedarīja, vienkārši stāvēja. Tāpēc arī īpaši nebaidījos filmēt," stāsta Guņs. "Pēc tam pabraucu vēl dažus metrus uz priekšu, un buss mani  apdzina, nogrieza ceļu.

No tā izlēca kaujinieki, izsita stiklu vadītāja pusē un sāka mani raut laukā, pēc tam sita ar stekiem.

Viņi vairākas reizes teica: "Viņš filmēja.""

 

Меня вытянули из машины. В сознании продержался не больше пяти минут. Звери били так сильно, что когда болевой порог...

Posted by Сергей Гунь on Monday, October 12, 2020

Guņs stāsta, ka sākumā esot sists turpat uz ceļa, bet vēlāk - speciālajā transportā. Viņš neatceras, cik cilvēki bija iesaistīti.

"Mani iesvieda mikroautobusā un turpināja sist. Tie bija cilvēki tumšās drēbēs, formastērpos, ar ķiverēm un maskās," apraksta Guņs. "Es nokritu uz kreisajiem sāniem, sagriezos un centos aizsargāt svarīgākos orgānus.

Brīdī, kad sāpes kļuva nepanesamas, zaudēju samaņu."

Viņš stāsta, ka esot to atguvis policijas iecirknī ap plkst.1.00. Tas nozīmē, ka bezsamaņā viņš aizvadīja aptuveni divas stundas.

Iecirknī viņš tika iztaujāts par notikušo. Tika sastādīti dokumenti, ko viņš izlasīja un parakstīja. Taču to vidū esot bijušas arī vairākas baltas lapas, ko viņš parakstījis. "Kas tajās tiks ierakstīts - nezinu," saka Guņs.

Naktī Guņs vairākas reizes zaudēja samaņu un pēc tam atkal atjēdzās. Tika izsaukta ātrā palīdzība, kas nogādāja Guņu Minskas apgabala slimnīcas traumatoloģijas nodaļā. "Ārsti fiksēja daudzus sasitumus, atvērtas brūces, bija aizdomas par mugurkaula skriemeļa plīsumu un sēžas kaula lūzumu. Vakar tika veikta datortomogrāfija - ārsts paskatījās un teica, ka kopumā viss ir normāli. No rīta uztaisījām muguras uzņēmumu, jo man ir stipras sāpes. Cerams, ka viss būs kārtībā," norāda Guņs.

Viņu uz slimnīcu pavadīja policists. 

Друзья! Беларусы! Сегодня я пережил сильный приятный шок! Я всегда относился к своей родине и людям, как к чему то...

Posted by Сергей Гунь on Wednesday, October 14, 2020

"Sapratu, ka jebkurā brīdī ar tevi var notikt pilnīgi jebkas," pārdomās dalās Guņs. "Bet mana apziņa atteicās pieņemt, ka tas varētu būt kas tik nežēlīgs. Tāpēc arī atslēdzās. Es esmu sašutis par visu, kas notiek valstī, taču, piemēram, tas, kā pirmdien izturējās pret pensionāriem, uzdzina vēl daudzkārt lielāku sašutumu."

Izrakstīšanas laikā Guņam slimnīcā tika izsniegts medicīniskais atzinums, kurā aprakstīta virkne dažādu traumu, kas sakrīt ar vīrieša stāstīto.

"Tut.by" centās iegūt policijas komentāru par Guņa aizturēšanas apstākļiem un iemesliem, taču atbildi nesaņēma.

Minskas izpildkomitejas preses dienests portālam "Onliner" norādīja, ka "konkrētais pilsonis 12.oktobrī tika aizturēts Priticka ielā 29 par satiksmes  kustības bloķēšanu, vadot transporta līdzekli". Automašīnā esot atrasti "cirvji, naži, valūta, lauznis, megafons". 

Guņs portālam skaidrojis, ka viņa mašīnā atradās divi antīki cirvji, jo viņš tādus kolekcionē, taču tiem asmens esot bijis atdalīts no roktura.

Minskas izpildkomiteja norāda, ka Guņam neilgi pirms pusnakts esot sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un tiekot izmeklēts, vai ir pamats ierosināt lietu. Izpildkomiteja atzina, ka aizturētais esot ticis ievietots ārstniecības iestādē.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu