Covid-19 uzliesmojums koristu vidū: Vecpiebalgā saslimuši vismaz 50 cilvēki (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Vecpiebalgas novada krūzītes ar ratiņa attēlu. Ilustratīvs attēls
Vecpiebalgas novada krūzītes ar ratiņa attēlu. Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Lūka/LETA

Vecpiebalgas novadā Covid-19 konstatēts vismaz 50 cilvēkiem, atsaucoties uz Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurija Perevoščikova žurnālistiem teikto, vēsta sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

Epidemiologiem bija informācija, ka Vecpiebalgā saslimis kāds izglītības iestādes darbinieks, kuram bijis kontakts ar daudziem cilvēkiem - proti, viņš ne tikai strādājis skolā, bet arī nesen bijis ekskursijā un bijis kora nodarbībās. 

Vecpiebalgā notikusi plaša testēšana ar siekalu testiem un identificēti vēl vismaz 50 gadījumi. Epidemiologi intensīvi strādā, lai izpētītu gadījumu saistību.

Sākotnēji šķiet, ka izplatība notikusi korī.

 Kā ziņots, Latvijā ceturtdien jauno Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits sasniedzis 148 cilvēku. 

Aizvadītajā diennaktī arī mirusi ar Covid-19 inficēta persona vecuma grupā no 30 līdz 35 gadiem.

Pēdējās diennakts laikā veikti 4759 Covid-19 izmeklējumi, kas ir viens no augstākajiem diennaktī veikto testu skaitiem. Tikmēr līdz šim Latvijā kopumā veikti 382 949 izmeklējumi, saslimušas 3204 personas, bet 1329 - izveseļojušās.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem pagājušajā diennaktī bijis - 3,1%. SPKC iepriekš skaidrojis, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Vadoties pēc Nacionālā veselības dienesta datiem, pagājušajā diennaktī stacionēti kopumā seši Covid-19 pacienti. Kopumā stacionāros ārstējas 63 pacienti, no kuriem 54 ar vidēji smagu slimības gaitu, bet deviņi ir ar smagu slimības gaitu. Vienlaikus aizvadītajā diennaktī no stacionāra izrakstīti 12 pacienti, līdz ar to kopumā no stacionāra izrakstīti 277 pacienti, starp kuriem ir gan atlabušie, gan mirušie.

SPKC norādījis, ka sporta grupu nodarbībās primārais inficēšanās ar Covid-19 risks ir saistīts ar atrašanos šaurās telpās, piemēram, garderobēs, ģērbtuvēs vai dušās, kamēr vienlaikus netiek nodalīta dažādu cilvēku plūsmu jeb sociālo burbuļu iespējama krustošanās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu