Skaļo slepkavību Parīzes piepilsētā pastrādājis 18 gadīgs čečens no Maskavas (10)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Vīrietis, kuru pie kādas skolas Parīzes rietumu piepilsētā Konflānā-Sentonorīnā vakar nāvējoši sašāva Francijas policija, ir kāds 18 gadus vecs Maskavā dzimis čečens, kurš agrāk nebija nonācis tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā, tā vēsta Francijas mediji.

Laikraksts «Le Figaro» raksta, ka neilgi pēc pastrādātā nozieguma slepkava sociālajā tīklā «Twitter» atzinis savu vainu, publicējot upura fotogrāfiju, ko komentējis ar vārdiem: «Makronam, neticīgo līderim. Esmu izpildījis nāves sodu vienam no taviem elles suņiem!»

Francijas prokuratūra sestdien paziņoja, ka vīrietis, kas dienu iepriekš F rancijā noslepkavoja vēstures skolotāju, kurš audzēkņiem bija demonstrējis pravieša Muhameda karikatūras, ir 18 gadus vecs, Maskavā dzimis čečens.

Šā gada sākumā 2002.gadā dzimušajam Krievijas pilsonim Francija bija piešķīrusi bēgļa statusu, un iepriekš viņš nebija nonācis drošības dienestu redzeslokā.

Francijas mediji ziņo, ka pēc skaļās slepkavības sekojuši arī vairāki aresti. Jau piektdienas vakarā aizturēti četri cilvēki, kas, visticamāk, ir slepkavas radinieki, to vidū arī kāds nepilngadīgais. Savukārt vēlāk ziņots par vēl pieciem aizturētajiem, līdz ar to pašlaik policijas uzraudzībā saistībā ar minēto slepkavību atrodas deviņi cilvēki.

Jau ziņots, ka Francijas pretterorisma prokuratūra piektdien paziņoja, ka veic izmeklēšanu par Parīzes piepilsētā notikušu uzbrukumu, kurā vīrietim tika nocirsta galva, bet pašu uzbrucēju nāvējoši ievainojusi policija.

Nogalinātais cilvēks ir vēstures skolotājs, kurš nesen klasē bija rādījis karikatūras ar pravieti Muhamedu.

Dažas stundas pēc šī uzbrukuma notikuma vietu apmeklēja Francijas prezidents Emanuels Makrons un premjerministrs Žans Kastekss. Valdības amatpersonas sasauca krīzes sanāksmi, lai apspriestu šo lietu.

"Viens no mūsu pilsoņiem šodien tika noslepkavots, (..) jo viņš mācīja skolēniem runas brīvību," teica Makrons, kurš nosodīja šo "islāmistu teroristu uzbrukumu".

Makrons arī sacīja, ka šim uzbrukumam nevajadzētu sašķelt Franciju, jo tieši to vēlas ekstrēmisti. “Mums visiem jāturas kopā kā pilsoņiem,” teica Makrons.

"Vēstures skolotāja slepkavība ir uzbrukums runas brīvībai un Republikas vērtībām," tviterī rakstīja parlamenta apakšpalātas Nacionālās sapulces spīkers Rišārs Ferāns.

Francijā noslepkavoja vēstures skolotāju, kurš audzēkņiem bija demonstrējis pravieša Muhameda karikatūras, ir 18 gadus vecs, Maskavā dzimis čečen

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu