Hummer tagad brauc ar elektrību (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
GMC Hummer EV
GMC Hummer EV Foto: General Motors

Amerikā nupat atdzimis Hummer. Tiesa, tas ir nevis pilnīgi patstāvīgs zīmols, bet gan General Motors koncernā ietilpstošā GMC modelis ar elektropiedziņu Hummer EV.

Pirmajos oficiālajos attēlos redzams, ka elektriskajam GMC Hummer EV ir daudz kopīga ar klasiskajiem Hummer. Robustais dizains, milzīgie riteņi un klīrenss, kas signalizē par nepārspējamām bezceļu braucēja īpašībām, un galu galā arī trekniem burtiem uz deguna rakstītais Hummer liecina, no kurienes modelis ir nācis.

Tai pašā laikā Hummer EV ir krietni vien citādāks. V8 iekšdedzes dzinēja un degvielas cisternas vietā tam ir trīs elektromotori un jauna tipa baterijas, kas izstrādātas kopā ar LG Chem.

Hummer EV paredzētās baterijas ietilpība nav zināma, taču General Motors norāda, ka tā ir hermētiski noslēgta un paslēpta aiz tērauda aizsargplātnēm. Tā rezultātā automobilim nav problēmu pārvarēt 45 centimetrus augstus šķēršļus, kā arī braukt pāri pat vairāk nekā 60 centimetrus dziļam upes braslam. Kā jau ikvienam elektroauto, arī Hummer EV svarīgs parametrs ir uzlādei nepieciešamais laiks. Un tas ir pavisam īss, jo sistēma atbalsta uzlādi ar 350 kW jaudu. Tas nozīmē, ka enerģiju 160 kilometriem auto spēj "uzsūkt" 10 minūtēs.

Pirmajam elektriskajam Hummer ir trīs elektromotori, kas veido e4WD pilnpiedziņu un kopā attīsta 1014 ZS. Automobiļa maksimālais griezes moments, uz ko savā paziņojumā norāda arī General Motors, ir 15 591 Nm.

Sprints šāda tipa automobilim parasti ir otršķirīgs. Taču, ja kādam interesē, GMC Hummer EV spēj līdz 60 jūdzēm jeb 96 kilometriem stundā paātrināties aptuveni 3 sekundēs. Gaitas rezerve ar pilnām baterijām Edition 1 automobilim ir 560 kilometri. Tuvākajos pāris gados GMC domā piedāvāt arī vienkāršākas un lētākas Hummer EV versijas

Foto: General Motors

Pie ievērības cienīgajām automobiļa īpašībām jāmin izņemamie jumta paneļi, ko var ievietot zem priekšējā paneļa, pneimopiekares režīms Extract Mode, kas automobili paceļ par 15 centimetriem, CrabWalk braukšanas režīms, kurā visi četri automašīnas riteņi pagriežas uz vienu pusi un auto burtiski rāpo ieslīpi, kā arī apkārtskata sistēma ar 18 kamerām.

Pārdošanā 2021.gada rudenī vispirms nonāks Hummer EV visdāsnāk aprīkotā versija Edition 1, un tā maksās nepilnus 113 tūkstošus dolāru.

Foto: General Motors
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu