Ar labiem rezultātiem EuroNCAP testos sasists jaunais VW ID.3

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Viens no pēdējā laika un tuvākās nākotnes nozīmīgākajiem un automobiļiem Volkswagen koncerna modeļu klāstā ir elektriskais Volkswagen ID.3. To, cik tas ir drošs vadītājam un pasažieriem, nupat pārbaudījusi organizācija EuroNCAP, kas katru gadu apzināti sasit desmitiem automašīnu un novērtē to spējas pasargāt braucējus un gājējus.

Volkswagen ID.3 ir pirmais sērijveidā ražotais koncerna modelis uz jaunās modulārās elektroauto platformas MEB, uz kuras laika gaitā taps desmitiem citu modeļu gan Volkswagen, gan citu grupā ietilpstošo zīmolu klāstā.

Foto: Volkswagen

Kā jau elektromobiļiem ierasts, arī ID.3 sver krietni vairāk par līdzīga izmēra mašīnām ar iekšdedzes dzinēju. Piemēram, ja VW Golf ar 1,5 litru turbo motoru un DSG pārnesumkārbu sver 1317 kg, tad ID.3 pat ar vismazāko bateriju sver 1719 kilogramus, savukārt testos mocītie auto pat visus 1857 kg. Tas gan neietekmē automašīnas ekoloģiskumu. Tieši otrādi - auto ar vienu uzlādes reizi var nobraukt vismaz 300 km un pateicoties pustonnu smagās baterijas atrašanās vietai grīdā, ID.3 ir zems smaguma centrs un auto pārsteidzoši labi brauc. Bet ne par to šeit stāsts.

Lai gan mašīnas gaitas īpašībām ir nozīme, šoreiz stāsts ir par EuroNCAP testiem, kuros ID.3 negaidītus pārsteigumus nesagādāja. Proti, kompaktais elektroauto saņēma piecas zvaigznes, demonstrējot labu sniegumu kā pasīvās drošības testos, tā arī pārējos pārbaudījumos. 

No 100 iespējamiem procentiem ID.3 saņēma 87% novērtējumu par pieaugušo pasažieru aizsardzību, 89% - par bērnu drošību, 71% par gājēju drošību un 88% par uzstādītajām atbalsta sistēmām. 

Avots: EuroNCAP

EuroNCAP eksperti savos secinājumos norāda uz ID.3 konstrukcijas stingrību, visaptverošo sensoru klāstu, sadursmju novēršanas sistēmu, kā arī sistēmu, kas novērš smagākas sekas, ja sadursme tomēr notikusi.

EuroNCAP video arī redzams, kā darbojas sistēma, kas atpazīst gājējus un velobraucējus, un novērš to pakļūšanu zem mašīnas riteņiem. 

Runājot par svaigākās testu sērijas rezultātiem, EuroNCAP ģenerālsekretārs Mišels van Ratingens norāda, ka piecu zvaigžņu vērtējums elektriskajam ID.3 norāda, ka elektromašīnas jau ir vienā līmenī ar tradicionālajiem automobiļiem, turklāt organizācija ar saviem izmēģinājumiem turpinās sekot līdzi, lai cīņa par zemākiem izmešiem neslēptu atteikšanos no drošības standartiem.

Foto: Volkswagen
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu