Vienmēr pret straumi. Marina Kosteņecka

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

20. gadsimta paaudzei Marinas Kosteņeckas vārds ir labi pazīstams - viņa bija viena no redzamākajām Atmodas laika aktīvistēm. Ar rakstnieci, publicisti, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri Kosteņecku TVNET studijā sarunājas Artūrs Jenots. Intervija tapusi ikgadējās «Young Media Sharks» mediju nometnes ietvaros.

Sarunā Marina Kosteņecka atklāj, kā pievērsusies literatūrai, strādājot Čukotkā, stāsta par padomju laika cenzūru, par rakstīšanu un lasīšanu starp rindām, par vērtībām, kas svarīgas arī 21. gadsimta paaudzei: vārda brīvību, nacionālo identitāti, valstiskumu un radošo aicinājumu.


No 20. līdz 25. oktobrim mediju nometnē Young Media Sharks unikālas zināšanas no mediju jomas profesionāļiem attālināti gūst 40 jaunie mediju talanti no visas Latvijas, kuri tika izvēlēti konkursa kārtībā pēc iesniegtajiem radošajiem uzdevumiem. Jaunieši šajā nedēļā ne tikai attālināti mācās no jomas līderiem, bet arī paši rada saturu un piedalās attālinātās kopīgās fiziskās aktivitātēs.

Nometnes norises ietvaros visiem Latvijas jauniešiem ir unikāla iespēja pievienoties nometnes dalībniekiem video tiešraidēs no studijas Siguldā un TVNET studijas.

Nometni jau septīto gadu rīko "Avantis". Nometnes galvenais atbalstītājs ir Nīderlandes Karalistes vēstniecība Latvijā, partneris – Baltijas Mediju izcilības centrs. Atbalstītāji: Siguldas novada pašvaldība, TVNET un "Ideal".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu