Aptauja: 90% Latvijas skolēnu uzskata, ka izglītība vispārizglītojošās skolās ir pārāk teorētiska (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Vairums jeb 90% Latvijas skolēnu uzskata, ka izglītība skolās ir pārāk teorētiska, un tie vēlētos lielāku mācību satura sasaisti ar reālo dzīvi, atklāj izglītības organizācijas "Junior Achievement Latvia" veiktā aptauja.

Kā informēja organizācijā,

vairāk nekā 85% aptaujāto arī saka, ka apgūt mācību vielu caur praktisku darbošanos būtu daudz vieglāk un saprotamāk.

"Junior Achievement Latvia" vadītājs Jānis Krievāns uzsvēris, ka šis ir spēcīgs un skaidrs signāls, ka līdzšinējās mācību metodes noveco un jaunieši ir vairāk orientēti uz praktisku darbošanos, ir motivēti darīt un sasniegt vairāk.

Pēc viņa paustā, "Junior Achievement Latvia" skolēnu mācību uzņēmumu programma ir reāls piemērs kompetencēs balstītas izglītības pieejai, kas darbojas jau vairāk nekā 10 gadu, un šobrīd šī metode tiekot īstenota jau 30% Latvijas skolu.

Atbildot uz nepieciešamību veicināt plašāku skolēnu spēju orientēties reālai dzīvei maksimāli pietuvinātās situācijās, šonedēļ notiks ikgadējā praktiskās uzņēmējdarbības izglītības konference jauniešiem "#UzdrīkstiesUzvarēt".

Pasākumā, kas notiek jau sesto reizi, skolēnus uzrunās spilgti un veiksmīgi Latvijas uzņēmēji, ar saviem stāstiem iedvesmojot, aicinot apgūt dzīvei svarīgas prasmes un veidot savu uzņēmumu jau skolas laikā.

Izglītības organizācijā klāstīja, ka šogad pirmo gadu konference skolēnus pulcēs attālināti, proti, būs skatāma tiešraidē.

Pasākumā ar saviem stāstiem skolēnus iedvesmos unikālu medicīnas tehnoloģiju uzņēmuma "Exonicus" līdzdibinātājs Sandis Kondrāts, pirmā sieviete Baltijā, kura sasniegusi Everesta virsotni Olga Kotova, e-sporta un datorspēļu pasaulē pazīstamā uzņēmuma AZERON līdzdibinātājs Jānis Kūlbārdis un citi iedvesmotāji. Ar savu pieredzi un ieteikumiem, kā uzvarēt, dalīsies arī 2020.gada Latvijas labākais skolēnu mācību uzņēmums "Clean Clever", bet pasākuma vadītājs būs Renārs Zeltiņš. 

Šogad visi interesenti aicināti skatīties uzņēmējdarbības iedvesmas konferenci "#UzdrīkstiesUzvarēt" ceturtdien, 29.oktobrī no plkst.10 līdz 14 tiešraidē "Delfi.lv", "Junior Achievement Latvia" vai "labsoflatvia.com" "Facebook" lapās.

"Junior Achievement Latvia" skolēnu aptauja tika veikta laika posmā no šī gada 12.oktobra līdz 22.oktobrim, aptaujājot 922 7. līdz 12. klašu skolēnus visā Latvijā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu