Covid-19: Čehijā ievieš komandantstundu

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Čehijas valdība ir ieviesusi nakts komandantstundu no plkst.21.00 līdz plkst.5.00, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa strauju izplatīšanos.

Par komandantstundas ieviešanu paziņoja veselības ministrs Romans Prīmula pēc ministru kabineta sanāksmes pirmdienas vakarā. Viņš atzina, ka līdz šim ieviestie ierobežojumi nav bijuši pietiekami, lai palēninātu Covid-19 infekcijas gadījumu skaita pieaugumu. 

Komandantstunda stāsies spēkā trešdien un tālāk ierobežo cilvēku pārvietošanos un nakts aktivitātes.

Čehija 5.oktobrī izsludināja ārkārtēju stāvokli, lai ierobežotu vīrusa izplatīšanos. Cilvēki drīkst pamest savas mājas tikai, lai dotos uz darbu, pie ārsta, sportotu vai apmeklētu ģimenes locekļus. Vairums veikalu, izņemot pārtikas veikalus un aptiekas, ir slēgti.

Pandēmija pēdējā laikā ir smagi skārusi Čehiju, kur pēdējās divās nedēļās ir reģistrēti 1284,4 jauni inficēšanās gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju - vairāk nekā jebkurā citā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstī.

Kopš jaunā koronavīrusa pandēmijas sākuma Čehijā ir reģistrēti pavisam 263 572 inficēšanās gadījumi un 2337 nāves gadījumi. 

Pirmdien tika paziņots, ka jaunā koronavīrusa dēļ Prāga šogad atcēlusi tradicionālos Ziemassvētku tirdziņus, kas tiktu atvērti pēc mēneša. Vecpilsētā tiks uzstādīta tikai 19 metrus augsta Ziemassvētku egle, taču tās rotājums būs pieticīgs.

Foto: Čehijas armija izstāžu zālē ierīko pagaidu slimnīcu Covid-19 pacientiem

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu