Tramps pret Baidenu: ASV izvēlas prezidentu (50)

Teksta tiešraides arhīvs
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidenta vēlēšanas noslēdzās 4.novembrī, taču balsu skaitīšana turpinājās vēl trīs dienas. Portāls TVNET teksta tiešraidē sekoja līdzi svarīgākajiem notikumiem.

Par augsto amatu sacentās republikāņu partijas kandidāts, pašreizējais prezidents Donalds Tramps, un demokrātu kandidāts - bijušais viceprezidents Džo Baidens.

Lai uzvarētu cīņā par Balto namu, kandidātam jāiegūst vismaz 270 Elektoru kolēģijas locekļu balsis. Kopumā ir 538 elektori.

Bija gaidāma sīva cīņa, kurā uzvarētājs iegūs nelielu balsu pārsvaru. Vēlētāju aktivitāte bija augsta - iepriekšējā balsošanā savu balsi bija atdevuši vairāk nekā 100 miljoni vēlētāju jeb 72% no 2016.gada prezidenta vēlēšanās nobalsojušo skaita. Togad vēlēšanās piedalījās 137 miljoni amerikāņu.

Sagaidāms, ka šogad vēlētāju skaits pārsniegs 2016.gadā nobalsojušu skaitu un, iespējams, vēlēšanās būs piedalījies lielākais vēlētāju skaits ASV vēlēšanu vēsturē.

Pagaidām gan nav skaidrs, kad kļūs zināmi galīgie vēlēšanu rezultāti, ņemot vērā Covid-19 pandēmijas dēļ krasi pieaugušo balsošanu pa pastu, kā arī iespējamo rezultātu apstrīdēšanu tiesā.

Foto: ASV gaida vēlēšanu rezultātus

Foto: Spriedze, smaidi, asaras: pasaule gaida ASV prezidenta vēlēšanu rezultātus 

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu