Liepājas slimnīcā vienu nodaļu pārprofilē par nodaļu Covid-19 pacientiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Liepājas slimnīcas Infekciju un iekšķīgo slimību nodaļu pašlaik pārprofilē par nodaļu tikai Covid-19 pacientiem, apliecināja iestādes sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

Liepājas reģionālās slimnīcas stacionārā patlaban ārstējas 12 Covid-19 pacienti.

Līdz ar saslimstības palielināšanos un iespējamu lielāku Covid-19 pacientu skaitu slimnīcā Infekciju un iekšķīgo slimību nodaļa tiek pārprofilēta tikai par Covid-19 pacientu nodaļu.

Jau ziņots, ka Covid-19 pacientu uzņemšanai Daugavpils reģionālajā slimnīcā pašlaik papildus atbrīvotas 40 gultasvietas,  apliecināja iestādes sabiedrisko attiecību speciāliste Gundega Gronska.

Viņa skaidroja, ka pašlaik slimnīcā atrodas deviņi pacienti ar Covid-19. Pacientu stāvoklis ir vidēji smags.

Papildus jau esošajām 20 gultasvietām Covid-19 pacientu uzņemšanai slimnīcā ir pārprofilētas 20 palātas, atbrīvotas 40 gultas.

Tāpat esot zināms par desmit slimnīcas darbiniekiem, kuri sasirguši ar Covid-19. Gronska uzsvēra, ka inficēšanās notika ārpus slimnīcas, un tas nav ietekmējis slimnīcas darbību - nodaļas strādā ierastajā režīmā. Pagaidām slimnīca neplāno samazināt sniedzamo pakalpojumu apjomu.

Otrajā reģiona lielākajā - Rēzeknes - slimnīcā ārstējas viens Covid-19 pacients.

"Slimnīca neplāno samazināt sniedzamo pakalpojumu apmēru un turpina sniegt visus neatliekamos un plānveida pakalpojumus," apgalvoja iestādes sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Sondore.

Latvijā aizvadītajā diennaktī slimnīcās ievietoti kopumā 36 Covid-19 pacienti, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotā informācija.

Līdz ar to kopumā stacionāros patlaban ārstējas 182 Covid-19 pacienti, no kuriem 175 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet septiņi - ar smagu slimības gaitu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu