Tiesai nodod krimināllietu par sutenerismu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Rīgas tiesas apgabala prokuratūra paātrinātā procesa kārtībā uz tiesu nosūtījusi krimināllietu, kurā par sutenerismu apsūdzētas divas personas, informēja prokuratūra.

Saskaņā ar celto apsūdzību šogad augusta sākumā abi apsūdzētie noziedzīgi vienojās gūt sev materiālu labumu no personām, kuras nodarbojas ar prostitūciju. Vienlaikus abi vienojās, ka prostitūtas tiks nodarbinātas abu dzīvesvietā, vienā no dzīvokļa istabām.

Īstenojot kopīgo noziedzīgo nodomu abas apsūdzētās personas, personu grupā, mantkārīgu motīvu vadīti, organizēja un vadīja dzīvoklī seksuālu pakalpojumu sniegšanu klientiem, koordinējot strādājošo prostitūtu darbu, gūstot ne mazāk kā 50% no naudas summas, ko prostitūtas saņēma no klientiem par seksuālo pakalpojumu sniegšanu.

Apsūdzētie ievietoja sludinājumus interneta vietnēs, lai sameklētu potenciālās prostitūtas un klientus.

Kopumā apsūdzētās personas periodiski nodarbināja ne mazāk kā trīs prostitūtas, un iedzīvošanās nolūkā sistemātiski saņēma no tām daļu no naudas, proti, kopumā ne mazāk kā 1450 eiro, ko prostitūtas bija ieguvušas par seksuālo pakalpojumu sniegšanu.

Kriminālprocesa virzība paātrinātā kārtībā bija iespējama, pateicoties Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes darbinieku operatīvajam un izmeklēšanas darbam, kā rezultātā krimināllieta ir pabeigta 17 dienās no sākšanas brīža.

Lietas iztiesāšana noteikta Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu