Dita Lūriņa-Egliena: Skatījos spogulī un skaidri apzinājos, ka neesmu gulbis

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

“Esmu laikam atmetusi cerību, ka kādreiz tikšu vaļā no saviem kompleksiem,” sarunas gaitā vaļsirdīgi "Femme Fatale" atzīst viena no pazīstamākajām Latvijas aktrisēm Dita Lūriņa-Egliena. 

Šoreiz raidījuma liktenīgā sieviete – Nacionālā teātra aktrise, režisore, sieviete orķestris, dīva un divu bērnu mamma Dita Lūriņa. 

“Reiz kādā intervijā jau minēju – lai ko es būtu izdarījusi un mazliet pie savas pašapziņas arī pastrādājusi, tomēr,

kad braucu uz Liepāju, visi mani meitenes un skolnieces kompleksi gaida mani pie tā enkura uz Liepājas robežas.

Un, kad es šo robežu šķērsoju, tie metas man krāgā,” stāsta aktrise.

“Man nav formulas, kas visiem citiem arī varētu palīdzēt tikt galā ar kompleksiem, tas ir tāds nepārtraukts process.

Atkal un atkal es nonāku kādā situācijā, kad viss mans darbs ir kaķim zem astes

(..) Es jau esmu atmetusi ilūziju, ka kādreiz varētu nonākt pie punkta vai vecuma posma, kurā tas kaut kad varētu izbeigties,” par savu cīņu ar kompleksiem stāsta Dita Lūriņa.

Teātris viņu vienmēr ir interesējis visā savā krāšņumā. Vienmēr ir gribējies vairāk un vairāk, dziļāk un dziļāk. Kas ir spēcīga sieviete? Nav zināms, bet viņa skaidri zina, ka ir pacietīga sieviete, kurai jābūt stiprai: “Pandēmijas laikā skaidri

noformulēju, ka cilvēkam fiziskā maize un garīgā maize ir absolūti vienādi nepieciešama.

Protams, es tur negribētu atgriezties, bet man šķiet, ka no tiem diviem mēnešiem es kā sieviete un mamma paņēmu visu, ko varēju. Bet tagad skatoties atpakaļ, protams, ir grūta sajūta par to visu. Smagnēja, tas laikam ir īstais vārds.”

Dita ir raidījuma “Femme Fatale” ceturtā varone. Raidījums ir par iedvesmu, par spēku, par izaicinājumiem un patiesiem, smeldzīgiem, dažreiz skaudriem, bet pavisam noteikti spēcīgu sieviešu iedvesmojošiem stāstiem. Par mums – sievietēm. Raidījuma mērķis ir ik nedēļu iedvesmot sievietes rūpēties par sevi, iedvesmojoties no sabiedrībā zināmu sieviešu noslēpumiem un veiksmes atslēgām.

Visu raidījumu skaties te. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu