Latvijas nozīmīgākais ārpolitikas un aizsardzības pasākums "Rīgas konference 2020" - jau nākamnedēļ (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālēns/LETA

12. un 13. novembrī notiks starptautiskais drošības un politikas forums "Rīgas konference 2020", kam tiešraidē varēs sekot portālā TVNET.

Pielāgojoties epidemioloģiskajai situācijai, konference notiks tiešsaistē. Šogad tiks diskutēts par tādām tēmām kā COVID-19 radītās sekas valstu aizsardzībai, globālā kārtība pēc pandēmijas, ES noturība krīzes gadījumā un infodēmija. Konferencei līdzi varēs sekot www.rigaconference.lv un citās platformās. 

Konferences ietvaros tiek rīkotas septiņas paneļdiskusijas, kas ietver arī Baltijas valstu un Somijas prezidentu diskusiju par ANO. Īpašās uzrunas teiks NATO ģenerālsekretārs Jens Stoltenbergs, Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena un Baltkrievijas opozīcijas līdere Svetlana Tikhanovska.

Paralēli konferences programmai plānotas arī četras atsevišķas diskusijas, kurās tiks runāts par sieviešu lomu drošībā, NATO nākotni, enerģētikas drošību Baltijā un Quad grupas atbalstu miera nodrošināšanai. Pilna pasākuma programma pieejama konferences mājas lapā.

Lai ievērotu epidemioloģiskās prasības, konference tiks rīkota tiešsaistē. 

Šogad aprit 15 gadi kopš norisinās Rīgas konference. Tā ik gadus ir pulcējusi un turpina pulcēt augsta līmeņa ekspertus, diplomātus, politiķus, uzņēmējus un žurnālistus, tādējādi nodrošinot nozīmīgas diskusijas par ilgtermiņa ārpolitikas un drošības politikas jautājumiem.

Konferenci organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija sadarbībā ar Latvijas Ārlietu ministriju un Latvijas Aizsardzības ministriju. Pasākums top ciešā sadarbībā ar NATO Publiskās diplomātijas nodaļu, Konrāda Adenauera fondu Baltijas valstīs un EK pārstāvniecību Latvijā. Konferenci atbalsta Kanādas vēstniecība Latvijā, ASV vēstniecība Latvijā, Norvēģijas vēstniecība Latvijā, Meet Riga, Latvenergo, Swedbank, Seal, kā arī citi atbalstītāji un sponsori.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu