Viņķele: Privātos Covid testu sniedzējus nevar pakļaut centralizētam pierakstam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Privātos Covid-19 testu sniedzējus nevar piespiest pakalpojumus organizēt caur centralizēto pierakstu, šodien pēc valdības ārkārtas sēdes atzina veselības ministre Ilze Viņķele (AP)

Atbildot uz jautājumu, kāpēc ne visi pakalpojuma sniedzēji ir iekļauti vienotajā sistēmā par centralizēto rindu uz Covid-19 testu, Viņķele skaidroja, ka Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) partneri testu veikšanā ir privāti uzņēmumi.

"Mēs varam lūgt un aicināt, lai tie savus pakalpojumus organizētu caur centralizēto pierakstu, bet mēs nevaram viņus piespiest visu testēšanas apjomu veikt caur centralizētu pierakstu," skaidroja ministre.

Viņa arī pastāstīja, ka SPKC ir izveidota jauna nodaļa ar desmit štata vietām, tādējādi cerot kāpināt centra kapacitāti. Plānots, ka, lai darba efektivizācijai īpaša uzmanība tiks pievērsta lielākai procesu automatizācijai un plašākai informācijas tehnoloģiju izmantošanai.

"Cerams, ka SPKC izturībspēja tādā apmērā kā citās valstīs netiks pārbaudīta," sacīja Viņķele.

Jau ziņots, ka kopš ceturtdienas Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca nodrošina centralizētu e-pierakstu veikšanu iedzīvotājam Covid-19 testa veikšanai, aģentūru LETA informēja slimnīcas preses sekretāre Ilga Namniece. Šajā platformā patlaban ir iespējams pieteikties testa veikšanai "Centrālās laboratorijas", "MFD", "BIOR" un RAKUS nodošanas punktos. Atskaitot minētos, Covid-19 analīžu veikšanu nodrošina arī "E.Gulbja laboratorija".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu