Ja tu esi gejs Latvijā... (143)

Iļja Kozins
, Žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: pixabay.com

Ja tu esi gejs Latvijā, tad tev ir jārēķinās, ka, izejot ārpus sava saprotošā un atbalstošā burbuļa, piemēram, uz tirgu, tu vari dabūt spērienu pa pakaļu un draudus tikt izvarotam. Vismaz tāds liktenis nesen piemeklēja Rīgas Stradiņa universitātes profesoru Denisu Hanovu.

Ja tu esi gejs Latvijā, tev ir grūti saprast, kādā tieši veidā uzzināšana, ka viens cilvēks mīl sava dzimuma pārstāvi un, iespējams, izrāda savas jūtas publiski, gluži kā to dara heteroseksuāli pāri, aizskar citus cilvēkus līdz tādai pakāpei, ka viņi ir gatavi lietot fizisku spēku.

Ja tu esi gejs Latvijā, tev bieži ir jādzird par smadzenes skalojošo “geju propagandu”. Ikdienā mūs nemitīgi apstaro heteroseksuāļu propaganda: modes plakāti ar seksualizētiem sieviešu attēlojumiem, seksa ainas filmās, seksualizēti mūzikas klipi, žurnāli u.tml.

Kāpēc tad neviens gejs nav kļuvis par heteroseksuāli šīs “propagandas” iespaidā?

Ja tu esi gejs Latvijā, tad tev bieži ir jādzird, ka tavas problēmas ir pārspīlētas vai iedomātas. Ja gaišā dienas laikā tevi draud izvarot, neviens apkārt uz to nereaģē un pat policija saka, ka nevar sākt lietu par izvarošanas draudu izteikšanu vīrietim, tad, sasodīts, problēma nav pārspīlēta!

Ja tu esi gejs Latvijā, tad ik pa laikam tev nākas dzirdēt, ka pats esi vainīgs, ja nu kas nelāgs notiek.

Iemaldījies nepareizajā rajonā, provokatīvi esi uzvedies, staigāji, skatījies vai biji ģērbies ne tā, kā vajag. Civilizētā sabiedrībā to sauc par upura vainošanu.

Ja tu esi gejs Latvijā, tev ir jārēķinās arī ar sistēmiskiem vienlīdzību neveicinošiem komentāriem no Saeimas tribīnes. Lūk, tikai neliels atskats uz debatēm Saeimā šā gada 29. oktobrī, lemjot par pilsoņu kolektīvo priekšlikumu Latvijā ieviest viendzimuma partnerattiecības.  

Jūlija Stepaņenko, pie frakcijām nepiederoša deputāte:

“Tieši tāpēc arī mēs ar jums šeit šobrīd esam, ka civilizācija ir sapratusi, ka visdrošākais veids, kādā atkārtot... kādā sevi atražot, kādā attīstīties tālāk, ir tikai un vienīgi ģimene, kurā ir mamma, tēvs un bērns un bērns saņem mammas mīlestību un tēva gādīgās rokas.”

Jūlijai derētu zināt, ka mēs šobrīd esam šeit, arī pateicoties daudzajiem ārstiem, zinātniekiem un māksliniekiem, kas ir bijuši homoseksuāli.  

Jānis Dombrava, “Nacionālā apvienība”:

“Godātie kolēģi! Satversmes 110. pants paredz, ka laulība ir savienība starp vīrieti un sievieti. Un šis princips ir pastāvējis tūkstošiem gadu.”

Varbūt tikai deputāta slapjajos sapņos par tūkstošgades reihu.

Aldis Gobzems, pie frakcijām nepiederošs deputāts:

“Kur jūs esat diskriminēti, mīļie geji? Kur? Darbu jūs nevarat dabūt? Labāk dzīvot nevarat kā četru bērnu mamma? Kur jūs esat diskriminēti? Bet godīgi! Kur jums ir sliktāka dzīve nekā tiem, kas audzina trīs un četrus bērnus?”

Laikam uzbrukumi un izvarošanas draudi, deputāta ieskatā, neskaitās.

Bet, iespējams, šīs debates būtu citādas, ja uzbrukums Denisam Hanovam notiktu pirms šīs pilsoņu iniciatīvas izskatīšanas Saeimā. Lieki piebilst, ka iniciatīva par viendzimuma partnerattiecību ieviešanu Latvijā Saeimā tikusi noraidīta.

Tāpēc, ja tu esi gejs Latvijā un ar savu mīļoto vēlies dibināt ģimeni – aizmirsti, valsts tādu ģimeni neatzīs.

Ja tu esi gejs Latvijā...

Komentāri (143)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu