Čaka ielā krāso velojoslas (40)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pilsēta cilvēkiem

Kā vēstī sociālo mediju vietnē Twitter publicētie iedzīvotāju video un fotoattēli, Čaka ielā Rīgā sākta pagaidu veloinfrastruktūras izveide.

Čaka ielā, kurā pēc vairāku gadu gaidīšanas šogad tika veikta seguma rekonstrukcija, ir sākta jaunas pagaidu veloinfratruktūras izveide.

Ziņots, ka lēmumu par labu velojoslām pieņēma jaunā Rīgas domes administrācija. Pēc vairāku stundu diskusijām Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti atbalstīja eksperimentālu pagaidu velojoslu izveidi Čaka un Marijas ielā. Ierīkojot velojoslas, autotransportam tiks atvēlēts pa vienai joslai katrā virzienā

Vairāku gadu garumā Čaka iela bija kļuvusi pārslogota un nolaista, nenodrošinot vietējiem iedzīvotājiem un komersantiem labvēlīgus apstākļus. Deputātu vairākums pauda nostāju, ka pašlaik Čaka iela ir ļoti nepievilcīga iedzīvotājiem. Veloinfrastruktūras izveide vērtējama kā solis Rīgas centra vides uzlabošanā un maģistrālās satiksmes samazināšanā.

Pagaidu velojoslu ierīkošana vērtējama kā eksperiments, lai varētu izvērtēt, cik tās ir efektīvas. Kritiķi uzsver, ka velojoslu projekts palielinās sastrēgumus un palēninās sabiedriskā transporta plūsmu.

 
Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu