Tiesa Pensilvānijā liedz rezultātos iekļaut daļu no pastā nodotām balsīm (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Pensilvānijas štata Apelācijas tiesa apmierinājusi Savienoto Valstu prezidenta Donalda Trampa vēlēšanu kampaņas štāba prasību neiekļaut galīgajos rezultātos daļu pa pastu nosūtīto balsošanas zīmju, vēsta laikraksts "Philadelphia Inquirer".

Runa ir par to vēlētāju biļeteniem, kas balsoja pa pastu, bet kas nepaspēja noteiktajā termiņā līdz 9.novembrim apstiprināt savu identitāti.

Tieši pirms vēlēšanām štata sekretāre Ketija Bukvara pagarināja termiņu līdz 12.novembrim.

Trampa štābs pieprasīja, lai Bukvaras rīkojums tiek atcelts.

Ceturtdien Pensilvānijas Apelācijas tiesa nolēma, ka štata sekretārei nav bijis pilnvaru pagarināt identitātes apstiprināšanas termiņu.

Šie biļeteni galīgajos rezultātos netiks iekļauti.

Tiesa gan, kā norāda izdevums,

neviens apstrīdētais biļetens līdz tiesas sēdei rezultātos nebija iekļauts, tomēr tas nebija traucējis demokrātu Baltā nama pretendentam Džo Baidenam nodrošināt 54 000 balsu pārsvaru.

Atbilstoši provizoriskajiem rezultātiem 3.novembra prezidenta vēlēšanās uzvarējis demokrāts Baidens, tomēr Tramps sakāvi nav atzinis un apgalvo, ka vēlēšanās notikusi krāpšana.

Tiesa gan, Trampa juristi tiesās zaudējuši vairumu par vēlēšanu norisi iesniegto prasību un nav spējuši sniegt pierādījumus tam, ka būtu notikusi vērienīga krāpšana.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu