Jaunups: Mičerevska teiktais liecinātu par Saeimas vairākuma negodīgumu, kas ir absurdi (24)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Edgars Jaunups
Edgars Jaunups Foto: Zane Bitere/LETA

Partiju apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) un apvienību veidojošās partijas "Latvijas attīstībai" (LA) valdes loceklis Edgars Jaunups saskata absurdu bijušā partijas biedra, pašreizējā Rīgas domes deputāta Māra Mičerevska izteikumos par Jaunupa iespējamām interesēm uzņēmējdarbībā, kas varētu būt sakritušas ar kādiem politiskiem lēmumiem.

Mičerevskis iepriekš Latvijas Televīzijas raidījumā "Viens pret viens" norādījis uz Jaunupa iespējamām interesēm atkritumu jomā, būvniecības nozarē un ka ar Jaunupu saistīto atbalstītāju loks uzņēmējdarbībā, iespējams, sakrīt ar kādiem valdībā, Saeimā pieņemtiem lēmumiem.

Vaicāts, vai tas, ka Mičerevskim ir taisnība "caurlaides lietā", liecina, ka viņam ir taisnība arī jautājumā par Jaunupa ietekmi, Jaunups cita starpā atbildēja, ka Mičerevskis ar šo pasaka, ka Saeimas vairākums un valdība ir nespējīga vai negodīga. "Manuprāt, tas ir absurds," akcentēja AP un LA valdes loceklis.

Atbildot uz bijušā partijas biedra teikto, Jaunups arī akcentē, ka ierasti nekomentē "parastus melus un mērķtiecīgus izdomājumus" un neiesaistās spekulācijās, taču šoreiz to dara izņēmuma kārtā. Politiķis norāda, ka strādā gan partiju apvienības, gan LA valdē un, ja to dienaskārtībā ir, piemēram, jautājums par azartspēļu regulēšanu, dzīvesbiedru likumu vai nodokļu politiku, visa valde pārrunā un lemj, formulējot apvienības un partijas politiku.

"Tas tā ir un tas ir loģiski. Tas, ka mana uzskatu pozīcija ir uzņēmējdarbību atbalstoša, arī ir skaidrs. Es esmu liberāls un labējs politiķis ar diezgan stingru uzskatu sistēmu, atšķirībā no populistiem un vienmēr populāru pozīciju meklējošajiem kā daudzi politikā," uzsver Jaunups.

Mičerevskis iepriekš ierakstā "Twitter" arī uzdevis jautājumu, vai Jaunups kopā ar Pūci šaurā lokā ir pārrunājuši azartspēļu jautājumu pirms kāda no Saeimas balsojumiem saistībā ar šo nozari.

AP un LA valdes loceklis savā atbildē par to norādīja, ka "normālā partijas ikdienas darbā" ar kolēģiem individuāli var tikt pārspriestas aktualitātes un pozicionējumi. Reizē Jaunups akcentēja, ka lēmumi tiek pieņemti "tikai un vienīgi" valdē.

Taujāts, vai attiecībā uz AP ir neatbilstoša azartspēļu lobija ietekme un vai tā ir saistīta un izpaužas caur viņu pašu, Jaunups pauda, ka azartspēļu biznesa saistība ar LA esot mīts, kas mērķtiecīgi tiek uzturēts no partijas konkurentu puses.

"Mēs esam par stingrāku un laikmetam atbilstošāku regulējumu šai jomai," pauda politiķis, norādot uz AP iepriekš izstrādātajiem priekšlikumiem azartspēļu regulējumā. Vienlaikus partiju apvienība ir pret populismu, kas rosina visu aizliegt, tādējādi iedzenot šo nozari nelegālajā tirgū, skaidroja AP un LA valdes loceklis.

Komentējot citu Mičerevska aktualizēto jautājumu par basketbola kluba "VEF Rīga" atbalstītājiem, Jaunups akcentēja, ka uz šo jautājumu jau vairākkārtīgi esot atbildējis. Politiķis norāda, ka "VEF Rīga" vadība algu nesaņem un klubam ir tikai sporta funkcija. Politiķis akcentē, ka viss attiecībā uz kluba darbību ir caurspīdīgs, taču Latvijā kā mazā valstī kolēģu pārraudzības jomā strādājošs uzņēmums var būt arī VEF atbalstītājs.

"Un tur nav nekā ne īpaša, ne aizdomīga. Bet pie nosacījuma, ja mērķis nav vienkārši bļaustīties un gānīties," akcentē Jaunups, norādot, ka pašlaik jau divus mēnešus neieņem nekādus amatus "VEF Rīga" un kluba ikdienas darbā vispār neiesaistās.

Politiķis arī pārmet Mičerevskim AP konkurentu radīto "melīgo baumu mērķtiecīgu atražošanu, cenšoties mūs kā organizāciju diskreditēt". Jaunups uzsver, ka attiecībā uz partiju apvienību izpildās politikā novērojama sakarība, ka, jo stiprāka ir organizācija, jo vairāk tai uzbrūk un šajā gadījumā ar apmelošanu.

Kā ziņots, Pūce atkāpies no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata pēc tam, kad publiski sameloja, ka nav izmantojis vai nopietni lūdzis partijas biedriem sarūpēt viņam Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.

Pirms tam Pūces bijušais partijas biedrs Mičerevskis bija paziņojis, ka Pūce viņam prasījis sagādāt Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi, taču Pūce taisnojās, ka tas esot bijis tikai joks.

Nākamajā dienā Pūce tomēr atzina, ka tas nav bijis joks, un ka viņš ir samelojis un tādā veidā pieļāvis kļūdu, par kuru viņam tagad kauns. "Es par savu rīcību patiesi atvainojos un to no sirds nožēloju. Es esmu kļūdījies Rīgas pašvaldības autostāvvietu jautājumā, esmu patiesi izdarījis ļoti neveiksmīgu izvēli. Es esmu maldinājis savus kolēģus un Latvijas sabiedrību," pauda Pūce, paziņojot par atkāpšanos no ministra amata.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) aicinājis AP uz ministra posteni virzīt jaunu kandidātu.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu