LA ziedojumu skandāls: Mičerevski uz atklātību pamudinājušas aizdomas par Rīgas izpilddirektora konkursu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis
Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis Foto: Paula Čurkste/LETA

​Publiskot informāciju par, iespējams, nelikumīgiem ziedojumiem partijai "Latvijas attīstībai" (LA) Rīgas domes deputātu Māri Mičerevski pamudinājušas, viņaprāt, aizdomīgas darbības pašvaldības izpilddirektora amata konkursā, šodien Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas ārkārtas sēdē stāstīja deputāts.

Viņš atzina, ka gadījumā,

ja tagad šīs nelikumības tiktu noklusētas, vēlāk būtu arvien grūtāk īstenot pārmaiņas pašvaldībā.

Mičerevskis pagājušajā sestdienā "Twitter" paziņoja, ka LA ziedotā nauda sākotnēji ir nākusi no sponsoriem, kas savukārt sadalīta biedriem ziedojumu veikšanai. Mičerevskis arī apgalvoja, ka daļu sponsoru naudas paturot LA valdes loceklis Edgars Jaunups, taču "pārējie", ieskaitot viņu pašu, gan tā nedarot.

Kā ziņots, vakar Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja un izpilddirektora vietniece Iveta Zalpētere paziņoja, ka "personīgu apsvērumu dēļ" no šodienas atstāj amatu. Izpilddirektora pienākumus turpmāk pildīs līdzšinējā Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra vadītāja Elīna Trautmane.

Jau augusta beigās Zalpētere paziņoja, ka neplāno piedalīties konkursā uz izpilddirektora amatu. Taču Zalpētere iepriekš bija paudusi gatavību veikt šī amata pienākumus, līdz Rīgas dome apstiprinās amatā jaunu izpilddirektoru.

Zalpēteres lēmums atstāt amatu "personīgu apsvērumu dēļ" pieņemts neilgi pēc tam, kad Mičerevskis izstājās no LA un publiski paziņoja, ka partijā privātās interesēs visu nosaka viens cilvēks - partiju apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) un apvienību veidojošās LA valdes loceklis Edgars Jaunups. Zalpētere savulaik kandidējusi pašvaldību vēlēšanās no LA saraksta.

"Neslēpšu, ka esmu saņēmis no domes aparāta signālus par to, ka

brīdī, kad šeit bija domes pagaidu administrācija, tādi kadri kā Jaunups nāca un atklāti veica pārrunas par kaut kādiem jautājumiem,

tajā skaitā personālijām," intervijā laikrakstam "Diena" atzina Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu