Mičerevskis: "Latvijas attīstībai" ziedotā nauda nākusi no sponsoru pārdalītajiem līdzekļiem (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Visa partijai "Latvijas attīstībai" (LA) ziedotā nauda ir nākusi no sponsoriem, mikroblogošanas vietnē "Twitter" apgalvo Rīgas domes deputāts, bijušais LA biedrs Māris Mičerevskis.

Turpinot vēstīt par notiekošo LA, ko pats pametis, tajā viļoties, Mičerevskis apgalvo, ka LA ziedotā nauda sākotnēji ir nākusi no sponsoriem, kas savukārt sadalīta biedriem ziedojumu veikšanai.

Mičerevskis arī apgalvo, ka daļu sponsoru naudas paturot LA valdes loceklis Edgars Jaunums, taču "pārējie", ieskaitot viņu pašu, gan tā nedarot.

Mičerevskis aģentūrai LETA pauda, ka līdz nākamajai nedēļai atturēsies no papildu komentāriem par minēto. Jautāts, vai par šo informāciju viņš ir vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), Mičerevskis norādīja, ka minēto nevar ne apstiprināt, ne noliegt.

Tikmēr KNAB mikroblogošanas vietnē "Twitter" šovakar izplatīja atgādinājumu, ka politisko partiju apvienību nelikumīgas finansēšanas atbalstītāji un starpnieki var tikt atbrīvoti no kriminālatbildības, ja šīs personas par pretlikumībām labprātīgi ziņo un sadarbojas ar KNAB.

KNAB informācija liecina, ka LA šogad saņēmusi ziedojumus 54 855 eiro apmērā.

Mičerevskis pagājušajā nedēļā paziņoja, ka nolēmis izstāties no LA. KNAB datubāzē pieejama informācija arī par viņa veiktajiem ziedojumiem. Viņš partiju apvienībai "Attīstībai/Par!", kurā ietilpst arī LA, ziedojis kopumā 105 eiro, no tiem 90 eiro 2018.gadā un 15 eiro šogad. Savukārt "Kustībai Par!", kas arī ir AP biedre, ziedojumos 2018.gadā pārskaitījis 100 eiro.

Dāsnākas summas viņš atvēlējis biedru naudās, proti, LA viņš septiņās reizēs laikā no 2017. līdz 2020.gadam kopumā pārskaitījis 8512 eiro. No tiem 2000 eiro iemaksāti šogad.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu