Kanādā autovadītājus aicina uzmanīties, jo aļņi kļuvuši atkarīgi no mašīnu laizīšanas (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Džaspera nacionālajā parkā, kas atrodas Albertas provincē Kanādā, parādījušies elektriskiski tablo ar brīdinājumu neļaut aļņiem laizīt mašīnas. Pirmajā mirklī varētu šķist, ka kāds joko, tomēr aicinājums ir nopietns un tas jāuztver burtiski. 

Iemesls, kādēļ aicinājums jāuztver nopietni, slēpjas apstāklī, ka lielajiem meža dzīvniekiem ziemas periodā trūkst nepieciešamo minerālvielu un tie atklājuši, ka visvieglāk pie sāļiem tikt, aplaizot auto, kurš braucis pa uzturēšanas dienestu apstrādātu šoseju. 

Kā vēsta Autoevolution, ceļu apstrādē izmantotā sāls netiek uzskatīta par bīstamu dzīvnieku veselībai. Tomēr atkarības dēļ viņi arvien biežāk negaidīti izskrien uz ceļa, kas palielina avāriju risku. Un, kā zināms, aļņu specifiskās ķermeņa uzbūves dēļ sadursmes ar tiem ir visbīstamākās automašīnās braucošajiem. Varas iestādes tādēļ iesaka autobraucējiem izvairīties no aļņiem, lai tie neiegūtu sliktu ieradumu.

"Pirms dažiem gadiem tā bija epizodiska problēma, taču tagad tā ir pārāk izplatīta," sacījis nacionālā parka pārstāvis Džaspers Stīvs Jangs.

Ko darīt, ja kāds alnis tomēr ir nemanot pielavījies un sācis laizīt auto? Autovadītājiem tiek ieteikts nekrist panikā un neprovocēt arī dzīvnieku, bet tā vietā uztaurēt un lēnām braukt prom.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu