Krievijā plāno bloķēt sociālos tīklus par propagandas mediju diskriminēšanu (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas parlamenta deputātu grupa iesniegusi parlamenta apakšpalātai likumprojektu, kas paredz izmaiņas likumā “Par informāciju”. Šis likumprojekts aicina bloķēt citu valstu sociālos tīklus, kas diskriminē Krievijas valsts mediju materiālus, tādējādi pārkāpjot Krievijas iedzīvotāju cilvēktiesības un brīvības, vēsta Krievijas medijs “Meduza”. 

Ja likuma grozījumi tiks apstiprināti, Krievijas masu komunikācijas uzraudzības dienests “Roskomnadzor” iegūs tiesības bloķēt piekļuvi citu valstu sociālajiem tīkliem Krievijas teritorijā. 

 Piekļuve Krievijā varētu tikt liegta tādiem sociālajiem tīkliem kā “Twitter”, “YouTube” un “Facebook”, kurus Krievijas varas iestādes iepriekš vairākkārt apsūdzējušas Krievijas propagandas mediju materiālu cenzēšanā. 

Krievijas propagandas mediji, piemēram, RT un “RIA Novosti”, šogad vairākkārt sūdzējušies “Roskomnadzor” par to, ka tiekot cenzēta viņu publiskotā informācija vairākos visā pasaulē populāros sociālajos tīklos. 

Ieplānotie grozījumi arī paredz, ka sociālajiem tīkliem par Krievijas mediju diskriminēšanu varēs piespriest naudas sodu. 

Savukārt Krievijas ģenerālprokuratūra pēc saskaņošanas ar Krievijas Ārlietu ministriju varēs šim sociālajiem tīkliem piemērot oficiālu statusu “Krievijas medijus diskriminējoša organizācija”. 

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu