Juriste: Valdības noteiktajiem Covid-19 ierobežojumiem trūkst laba zinātniska pamatojuma (16)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valdības lēmumiem Covid-19 ierobežošanai trūkst laba zinātniska pamatojuma, šādu viedokli šorīt Latvijas Radio pauda juriste, Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes pasniedzēja Solvita Olsena.

Olsena domā, ka šāda veida pamatojuma trūkums esot iemesls tam, ka iedzīvotāji ne pārāk labi pildot valdības noteiktos ierobežojumus. Viņa uzskata, ka nepieciešams izveidot dažādu nozaru zinātnieku grupu, kas strādātu pie pamatotu ierobežojumu izstrādes.

Pasniedzējai neesot izprotami daži valdības lēmumi, piemēram, kāpēc bērniem ļauts nelietot sejas maskas vai kāpēc sejas masku vietā drīkst lietot sejas vairogus, kas esot ievērojami mazāk efektīvi.

Valdība tikmēr allaž ir uzsvērusi, ka tās lēmumi par pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai ir balstīti medicīnas ekspertu ieteikumos.

Par šiem jautājumiem šodien plānots runāt Valsts prezidenta Egila Levita rīkotajā tiešsaistes diskusijā "Tēmturis - veselības drošība" par informāciju, dezinformāciju, valsts komunikācijas politiku un indivīda izvēli Covid-19 laikā.

Diskusija no plkst.10 būs skatāma tiešraidē Valsts prezidenta "YouTube" profilā, tīmekļvietnē "www.president.lv" un citviet.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu