Sārts: Covid-19 krīzes skartie vairāk pakļaujas populistu saukļiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Krone/LETA

Populistu saukļiem vairāk pakļauti cilvēki, kurus Covid-19 krīze skārusi ekonomiski, šodien diskusijā "Tēmturis - veselības drošība" uzsvēra NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

 

Pēc viņa teiktā, pašlaik arvien vairāk cilvēku ir gatavi sliekties pēc populistu viedokļa, kas skaidrojams ar personu individuālo pieredzi.

Viņš norādīja, ka vairāk šiem populistu saukļiem ir pakļauta tā sabiedrības daļa, kura krīzes laikā cieta ekonomiski, kamēr otra daļa tiem gandrīz nav pakļauta.

"Ir būtiski iezīmēt, kā valdībai komunicēt ar sabiedrību, jo ir jāsaprot, ka viena ziņa visiem neder, runas ir jāsegmentē, lai tiek uzrunātas pēc iespējas plašākas cilvēku grupas," sacīja Sārts.

Viņš piekrita, ka pašlaik ir jāizstrādā vadlīnijas dezinformācijas mazināšanai sakarā ar Covid-19 vakcīnu, jo jau tagad "notiek ļoti lielas kustības", kuras noliedz vakcīnas lietderīgumu.

Tikmēr Pasaules veselības organizācijas pārstāvniecības Latvijā vadītājs Uldis Mitenbergs norādīja, ka pašlaik vairākās pasaules valstīs tiek meklēti sabiedrības viedokļu līderi, kuros ieklausās. "Mēs varam veidot ļoti kvalitatīvas ziņas un argumentus, bet, ja šī informācija izskanēs no valdības vai kāda sabiedrībā pazīstama žurnālista, tad populismam pakļautās masas tā arī netiks uzrunātas," uzskata Mitenbergs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu