Kubā valdības atbalstītāji uzbrūk protestētājiem

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Kubā vairāk nekā simts valdības atbalstītāju svētdien uzbruka saujiņai protestētāju, kuri bija sapulcējušies Havanas Centrālparkā.

Protestētāji atbalstīja badastreiku pieteikušos disidentus, atsaucoties uz aculiecinieku, ziņo aģentūra "Reuters", piebilstot, ka drošības spēki notiekošajā vienkārši noskatījušies.

Policija aizturēja vairāk nekā desmit cilvēku par mēģinājumu protestēt, un vairāk nekā desmit cilvēku drošības spēki vispār neizlaida no mājas, liedzot viņiem doties uz protesta akciju, ziņo tiesību aizstāvju grupa "Cubalex".

"Reuters" aculiecinieks redzējis, kā policija aiztur vismaz vienu jaunu vīrieti pēc tam, kad viņam uzbruka pūlis.

Valdības atbalstītāji aplenca, vajāja un iekaustīja vēl vienu jaunu vīrieti un sievieti, kamēr policija vēroja notiekošo un neiejaucās.

Pēc tam pūlis metās virsū ārvalstu žurnālistiem, kas filmēja notiekošo.

Protestu mērķis bija atbalstīt grupu disidentu, kuri pieteikuši badastreiku, lai protestētu pret varasiestāžu mēģinājumiem nepieļaut publiskas demonstrācijas pret kāda aktīvista ieslodzīšanu.

"Reuters" neizdevās gūt neatkarīgu apstiprinājumu šim stāstam. Žurnālistiem arī neizdevās piekļūt aktīvistu centram, jo piekļuvi tam bija nobloķējuši drošības spēki.

Kāda amatpersona sacīja, ka piekļuve bloķēta jaunā koronavīrusa uzliesmojuma dēļ.

Vairākas starptautisko tiesību aizstāvju organizācijas, tostarp "Amnesty International" un "Human Rights Watch" ir nosodījušas Kubas varasiestāžu izturēšanos pret aktīvistiem, kas protestē pret ierobežojumiem vārda brīvībai.

Kubas valdība nesniedza komentārus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu