Laid tos putnus ārā no būriem jeb kas slēpjas “Nepieradināto vakariņu” kastē?

Egoiste testē!
Foto: publicitātes
CopyLinkedIn Draugiem X

Mīļie, nav noslēpums, ka šis ir īsts pārmaiņu laiks, kas jau ar otro vilni mūs visus mēģina pakļaut. Pārbaudīt mūsu izturību darbos, gaismu domās un sirdssiltumu savstarpējās attiecībās. Tomēr kaut kā šķiet, ka mēs, ievērojot prasītos noteikumus, spēsim palikt nepieradināmi savos sapņos, kas tikai spēcinās mūs kopā cīnīties tālāk! Kāpēc par to sāku runāt? Jo manā pašizolācijas laikā, kad viss šķita nolemtības pelēks un garlaicības nospiedošs, pie manis atceļoja kas patiešām jauks... Un par to es vēlos jums ne vien pačukstēt, bet skaļi pastāstīt!

Es patiešām mīlu savu darbu, jo nereti tā ietvaros man ir bijusi iespēja ne tikai iepazīt fantastiskas personības, bet arī būt pirmajam testētājam dažādās jaunās sajūtās un baudās. Šķiet, ka nu jau gan ir izmēģināts, ko vien var izmēģināt, bet, ticiet man, aizvien atklājas kas jauns.

Dzīve ir kā skudrupūznis, kurā esam visi kopā un tajā pašā laikā atsevišķi, kas rada neparedzamo. Un, rau, par spīti šai pandēmijai, viena no mums, Gundega Skudriņa ar savu Metropoli, ir čakli sarūpējusi jau atkal ko jaunu – melnu, elegantu mājiņas paskata kasti ar nosaukumu “Nepieradinātās vakariņas mājās”.

Uzreiz teikšu, ka tā pie manis atnāca visperfektākajā brīdī – kad laiks tev beidzot ir kā jūra un ilgas pēc kā jauna kā plašais horizonts. Nu ko, kas tad tur bija iekšā? Taisām vaļā!

Tiešām, vakariņu pasākums kastē?

...jau vien šķiet “kosmoss”, vai ne? Turklāt vakariņas, kas var noritēt arī ārēji nelabvēlīgos apstākļos! Bet, tā kā par prioritāti visiem kļuvusi savu tuvāko un sava veselība, kā arī drošība, radošā apvienība “Skudras metropole” un dizaina risinājumu uzņēmums “Dont Panic design” ir radījuši trīs veidu sajūtu pasākumus un, jā, kartona kastēs.

Jāatzīst, ka kastes patiešām ir elegantas un, tās saņemot, jau uzdzirkstī svētku sajūta, ka gaidāms kāds pārsteigums. Turklāt šā pasākuma sejas – švītīgais jenots un izsmalcinātā lapsa - ir perfekts ziņkārības āķis, vai ne?

Pirms stāstu tālāk, gribu atzīmēt, ka šādas kastes ir 3 veidu: tikai “Nepieradinātās vakariņas mājās” kaste, kurā ir visiem piedzīvojumiem nepieciešamā atribūtika un pamācība, bet vakariņas jāpagatavo pašam; “Nepieradinātās vakariņas mājās” kaste + vakariņu sastāvdaļas no šefpavāra Raimonda Zommera; tikai vakariņas no šefpavāra Raimonda Zommera.

Es izmēģināju variantu, kur “Nepieradinātās vakariņas mājās” papildināja šefpavāra ēdiens. Ja jau svētki – tad jau!

Un piedzīvojuma izrāde četros cēlienos var sākties!

Savu kasti saņemot, sapratu, ka skaistums arī sver, – jārēķinās, ka, to izņemot, vajadzēs transportu, bet kā gan citādi, jo kastes saturā taču ir dāvanas, kas ne vien kusīs uz mēles, bet arī paliks par piemiņu lietojamas atkal un atkal.

Piemēram, īsts puteņojošs trauks, trausli ledus trauki, mirdzošs un smaržīgs galdauts, glāzīšu slēpe, Greizo Ratu zvaigžņu šķīvji un galda spēles. Visas dāvaniņas es jums neatklāšu, bet varat rēķināties, ka tagad mājās uzklāt svētku – pārsteigumu galdu vairs nebūs problēmu!

Vakariņas noris četros cēlienos, kurus es ieteiktu patiešām tādā kārtībā, kā ieteikts pamācībā un sakārtots kastē. Tas patiešām ir svarīgi, jo ne velti vesela komanda ir sēdējusi un domājusi, kā to visu realizēt skaisti, ērti un patiešām garšīgi. Respektējam to un klausām :)

Lai gan sākumā uz kartītēm atrodamie QR kodi var šķist mazsvarīgi, arī bez tiem nekur!

Nelaupiet sev svētku burvību, tāpēc uzlādējiet telefonu, lai   vajadzīgajā brīdi varat netraucēti ielaist savā mājā kādu no “runājošajām aktieru galvām”, kas jūs ievedīs pasākuma burvībā.

Katrā no cēlieniem būs kāda spēle vai rotaļīgs izaicinājums. Kamēr gatavojas ēdiens, laiks paskries nemanot.

I Varēsiet izpikoties ar komplimentu pikām, sinhroni iedzert no slēpes un uzzināt abu slēptākos ziemas noslēpumus.

II Pēc vienam otra barošanas ar ļoooti garām dakšām varēsiet iejusties āpša un lapsas ādā – metot izaicinājumu viens otram "Cirka" spēlē, kur laimestā ir garšvielas medījumam.

III Pēcāk, kad būsiet abi nomakšķerējuši zivi, laiks izslēgt gaismas un tumsā ļaut kautrīgajam tapt par redzamo.

VI Un tad jau arī nāk kulminācija, uz galda parādās zvaigznes, kuras Greizo Ratu formā dzirkstoši degunpriekšā iekrīt tavā šķīvī.

Vai kādreiz esi ēdis saldējumu debess jumā un juties īpašs? Es gan tagad varu teikt, ka esmu!

Izcils garšu baudījums, pašu rokām pagatavots

Tomēr laikam vislielākais mans atklājums ir tas, ka mājās tu vari pats radīt īstu restorānu. Nopietni! Un tur nav jābūt pašam Raimondam Zommeram.

Var just, ka šefpavārs ar komandu, radot šo ēdienkarti, patiešām ir visu pārdomājuši līdz sīkākajai vīlītei, lai pat tādai kā man, kas labāk sarīkos Brazīlijas karnevālu, nekā sēdēs pie cepeša, viss izdotos labi!

Pat ja tevi nesaista spēlēšanās, te ir iespēja pasūtīt restorānu mājās vai arī to uzdāvināt citam. Tomēr jāņem vērā, ka kastē ir ēdamas lietas, kuras prasa ledusskapi, un produktiem ir arī derīguma termiņš. Rakstot šo, aizvien atceros, kā zandarts kusa uz mēles un cik burvīgi garšoja briedis ar "Cirkā" laimētajām garšvielām. Deserta cienītājiem arī šajā kastē ir paglabāts kas ļoti gards un izsmalcināts! Jāpiezīmē, ka kastēm dzērieni gan ir jāizvēlas pēc savas gaumes (esmu jau pačukstējusi jums priekšā nedaudz ēdienkarti). Tomēr arī te būs dāvana – jauna ziemas kokteiļa recepte no 1849. gadā radītā leģendārā cointreau liķiera, kas gatavots no triju veidu apelsīnu miziņām – Brazīlijas, Spānijas un Āfrikas. Nekad neticētu, ka tas viss kopā rada tādu garšas eksploziju.

Nobeigumā – katrs pats savu svētku saimnieks!

Grūti jau ir pastāstīt tā, lai nenozagtu pārsteiguma momentu, tāpēc vairs neko nebildīšu, vien to, ka es pa ilgiem laikiem kopā ar šo noslēpumaino kasti sajutos patiešām maģiski.

Es atkal daudz smaidīju; biju pa ilgiem laikiem mājās uzvilkusi svētku kleitu un augstpapēžu kurpes; izbaudīju katru gardo kumosu; ar prieku rotaļājos, sapņoju, un kopumā bija sajūta, ka nolīksmoti lieli svētki, kas mūsu laikos ir retums.

Kaut gan, kurš to ir teicis, jo te ir lielisks pierādījums, ka katrs no mums ir pats savu svētku saimnieks! Izbaudiet paši vai dāvājiet citiem!

Daži ieteikumi

* Šo visu noteikti ieplāno, kad patiešām varēsi tam visam veltīt 3-4 h. Lai tevi netraucē ne telefona zvani, ne garlaikots suns vai uzmanību prasošs bērniņš.

* Vakariņas paredzētas divām personām, ja ir vēlme organizēt plašākā bariņā, tad arī kastes jāiegādājas vairākas.

* Ja mulsina kastes cena, atceries: ja iegādājies “Nepieradināto vakariņu kasti”, tev paliks īpašumā visi trauki, galdauts un galda spēles. Turklāt kastes iespējas ir veselas trīs!

* Noteikti iesaku visu veikt pēc noteikumiem, improvizācija šoreiz var novest no ceļa, bet, kā saka pati idejas autore Gundega Skudriņa, -

"pat, ja jūs nolemsiet darīt pa savam vai vienkārši novirzīsieties no instrukcijas, piedzīvosiet tikai un vienīgi jūsu personīgās "Nepieradinātās vakariņas" mājās. Tieši tā, kā jums patīk, un tā, kā jūs vēlaties. Ticu, ka tas būs citādāk, nekā to iecerējām mēs, galvenais, lai nezūd prieks un mīlestība vienam pret otru un piedzīvojumiem. Rāmi, nesteidzīgi un bez stresa, lai "Nepieradināto vakariņu" laikā jums izdodas noķert maģiskās sajūtas, kas spārnos un atšķaidīs ikdienu ar svētku prieku."

Detalizētāka informācija par jaunumu: www.nepieradinatasvakarinas.lv

SKATIES VAIRĀK ATTĒLU GALERIJĀ UN VIDEO

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu