Plastikas ķirurģe Rodke-Sproģe par klaunu veidošanu, Bārbiju ribu izņemšanu un "pīļu lūpiņām"

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: VALDIS KAULINS / VALDIS KAULINS

Viena no Latvijā zināmākajām plastikas ķirurģēm Evija Rodke-Sproģe, piedaloties Armanda Tripāna autorraidījumā “Rezervēts”, atklāj plastikas ķirurģijas aizkulises. Kāda ir atšķirība starp šovu un īstu plastisko ķirurģiju!

Viņas gēni bija basketbols. Mamma Latvijas sporta leģenda. Pati, kamēr spēlēja izlasē, urbās medicīnas grāmatās. Viņa gribēja vairāk no dzīves un sevis pašas. Plika un nabadzīga studente iesēdās autobusā un nokļuva Somijā, kur, nakšņojot slimnīcas telpās, uzsūca visu, ko tobrīd pasaulē darīja labākie. Viņa varēja palikt arī ASV – pasaules medicīnas labākajās operāciju zālēs. Latvijā ārsti nespēj tikt galā ar apjomu, kas nāk no klientiem. Un tās nav tikai krūtis. Viņa pasaka arī nē. Sakārtojiet savu ģimenes dzīvi vai galvu un tad nāciet pie manis.

Viņa netaisīs lelles vai cilvēkus briesmoņus. Plastiskā ķirurģe, kas nepērk jaunu mašīnu vai jahtu – viņa miljonu ieliek savā klīnikā.

Armands Tripāns: Astoņi tūkstoši operāciju... es atradu internetā šādu informāciju. 

Evija Rodke-Sproģe: Jā...

Armands Tripāns: Un kur ir tas izdaudzinātais latviešu skaistums

Evija Rodke-Sproģe: Plastiskā ķirurģija nenozīmē sevi pārveidot tā, ka sevi pats nepazīst. Visi šovi no pīlēna par gulbi un pilnīgās pārvērtības - tas ir šovs, tā nav normāla plastiskā ķirurģija. Es nekad, nekad neatbalstu "klauna veidošanu"...

Foto: VALDIS KAULINS / VALDIS KAULINS

Armands Tripāns: Kas ir klauna veidošana?

Evija Rodke-Sproģe:  Uzvilktie vaigi. Pārspīlētas sejas izteiksmes radīšanas. Nekādus Kenus un Bārbijas es neatbalstu taisīt. Visas tās "pīles lūpas", lauvenes ... ai, es vispār esmu brīnījusies,

jo tam pacientam, kas to ir izdomājis, - labi, mēs esam dažādi un nevaram visus pēc vienas mērauklas mērīt, bet tur viņam pretī jāsēž ārstam, kas to visu īsteno.

Es brīnos, kas notiek tā cilvēka galvā, kas ir gatavs veidot to lauvu vai to Bārbiju un griezt ribas ārā. Tas ir šovs, tā nav laba plastiskā ķirurģija. Laba plastiskā ķirurģija ir, kad tu to nemani - dabiska skaistuma uzlabojumi, lai cilvēks justos harmonijā ar sevi. Tie dažreiz var būt ļoti izteikti uzlabojumi, bet tas nekad nav vulgāri!"

Visu interviju skaties te: 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu