Viskonsinā pārskaitītas balsis; Baidena pārsvars palielinājies par dažiem desmitiem balsu (10)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

ASV Viskonsinas štatā svētdien tika pabeigta balsu pārskaitīšana, kas apstiprināja Džo Baidena uzvaru vienā no izšķirošajiem štatiem 2020.gada ASV prezidenta vēlēšanās, vēsta aģentūra AP.

Pašreizējais ASV prezidents Donalds Tramps solīja pārskaitīšanas rezultātu apstrīdēt tiesā, pirms vēl balsu pārskaitīšana bija pabeigta.

Pārskaitīšanas rezultātā kandidātu balsu skaits mainījās par dažiem desmitiem. Deina apgabalā Trampam tika pieskaitītas 45 balsis. Savukārt Milvoki apgabalā pēc balsu pārskaitīšanas Baidenam tika pieskaitītas 132 balsis.

Kopumā pēc balsu pārskaitīšanas Baidena pārsvars palielinājās par 87 balsīm. Tās ir pavisam nelielas izmaiņas vēlēšanu rezultātos Viskonsinā, kur Baidena pārsvars pār Trampu bija apmēram 20 600 balsu.

Trampa kampaņa par balsu pārskaitīšanu divos lielajos Viskonsinas apgabalos iztērēja trīs miljonus ASV dolāru.

Trampa kampaņa vērsās pret tūkstošiem balsu, kas pandēmijas apstākļos tika nodotas pa pastu. Tramps jau solījis apstrīdēt balsu pārskaitīšanu tiesā.

Balsojuma sertificēšanas termiņš Viskonsinā ir otrdiena.

Trampa kampaņa nav pierādījusi savas sūdzības par plašu krāpšanos vēlēšanās. Neveiksmi cietušas kampaņas ierosinātās prasības Arizonā, Džordžijā, Mičiganā, Nevadā un Pensilvānijā.

Tramps svētdien intervijā raidorganizācijai "Fox News" atzina, ka iespēja panākt vēlēšanu rezultātu izskatīšanu ASV Augstākajā tiesā esot neliela.

"Problēma ir tāda, ka grūti tikt Augstākajā tiesā," sacīja Tramps.

Viņš sacīja, ka turpināšot apstrīdēt vēlēšanu rezultātus. "Manas domas sešu mēnešu laikā nemainīsies," norādīja Tramps.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu